"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurtuluşun adresi: ''Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (asm)''

28 Nisan 2017, Cuma 22:03
Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Başkanı Adnan Akgönül, “Zulme bulaşmış, insanlara eziyet veren bütün terör, anarşi, zulüm yapılarından kurtulmanın adresi, Peygamber Efendimizi (ASM) sevmek ve peygamber sevdasında buluşmaktır. O zaman herkes kendi hakkı ve adaletine ulaşacaktır” dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum Haftası, ülke genelinde düzenlenen 400’e yakın etkinlikle kutlanıyor.

Platform “Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed (asm)” başlığı altında programlar gerçekleştiriyor. Akgönül, yaptığı açıklamada, programları Türkiye’nin dört bir yanından gelen talepler doğrultusunda planladıklarını, hafta sonu da Diyarbakır’da etkinlik düzenleyeceklerini söyledi. Bugün bütün dünyada insanların en fazla aradığı, hasretle peşinden koştuğu şeyin “adaletin tecellisi, haksızlıklara çözüm bulunması” olduğunu anlatan Akgönül, “Bunu farklı adreslerde aramak yerine, inancımızın temel taşı Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (asm) hak ve adalet konusundaki öğretilerini, uygulamalarını tekrar canlandıralım” diye konuştu.

Farklılıklar bir araya geliyor

Akgönül, Kutlu Doğum Haftası faaliyetleriyle Hazreti Muhammed’in (asm) misyonunu, örnek hayatını ve mesajını insanlara tekrar hatırlatmayı amaçladıklarını bildirdi. Bu yıl faaliyet alanlarının daha kapsamlı olduğunu belirten Akgönül, “Milyonları bir araya getirmek kolay bir iş değil. Binlerce gönüllümüz tanıtımla ilgili faaliyetler yapıyor. Resulullahın halkın ortak paydası olması nedeniyle de belki farklı siyasi görüş ve düşüncedeki insanlarımız ortak bir alanda bir araya gelebiliyor” dedi.

Bu sevgiden birileri rahatsız olmuş 

Son günlerde Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerinin eleştirilmesine değinen Akgönül, şu ifadeleri kullandı: “Sanki son yıllarda insanlarımızın gönlüne nakşolmuş bu sevgiden birileri rahatsız olmuş, bu sevgiden halkımızı mahrum etmeye çalışıyorlar. Peygamber Efendimizin (asm) doğduğu günden günümüze kadar, farklı İslâm ülkelerinde faaliyetler yapılmıştır. Hatta Eyyubi Devleti döneminde çok yoğun mevlit programlarının yapıldığına tarihte şahit oluyoruz. Hindistan, Pakistan, Endonezya ve farklı İslâm ülkelerinde bu tür faaliyetler, hatta şenlikler yapılıyor. Söylenenlerin aslı astarı yok. Belirli yerlerden direktif aldıklarına dair izlenim alıyoruz. Halkımız da Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerinin maksadını biliyor. Peygamber Efendimiz’in (asm) yaşantısını sunmak bu halka hiçbir zarar vermeyecektir. Bir şekilde günaha, kötülüklere, yanlış yollara bulaşmış insanların bu kötü gidişattan arınmaları için Peygamber Efendimizin (asm) mesajını sunuyoruz. Bu çalışmaları farklı şekilde lanse etmek akıl kârı değil. 

Yanlış yoldan kurtaracak çözüm üretelim 

Halkın kitleler halinde Hazreti Muhammed’e (asm) bağlanmasıyla sorunların giderileceğini belirten Akgönül, şunları kaydetti: “Terörle halkımızı sindirmeye ve huzurunu kaçırmaya çalışan yapılara baktığımızda, aslında bu konuda figüran olanların tamamı halkımızdan insanlar. Bir şekilde birilerin etkisinde kalmışlar ve bu kötü işlere çalışmışlar. Bunların üzerine kırmızı çizgi çizmek yerine, bunları da kucaklayacak ve yanlış yoldan kurtaracak çözüm üretelim. Zulme bulaşmış, insanlara eziyet veren, ırkı, dili, rengi ne olursa olsun, bütün terör, anarşi, zulüm yapılarından kurtulmanın adresi, Peygamber Efendimizi (asm) sevmek ve peygamber sevdasında buluşmaktır. O zaman herkes kendi hakkı ve adaletine ulaşacaktır. Zulümden, haksızlıktan kurtulmak isteyenler çareyi başka yerlerde aramasınlar. Gelsinler, kültürümüzün özünü teşkil eden, dinimizin rehberi Hazreti Muhammed’in (asm) mücadelesinde ve mesajlarına baksınlar.”

***

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

İnsanlık O'nun (asm) getirdiği esaslara muhtaç: Ecnebî filozofların tesbitleri...

Adalet Peygamberinden mesajlar

Adalet, Kur’an’ın gösterdiği yol ile olabilir

Veda Hutbesi...

Hz. Peygamber (asm) ve güven toplumu

Bediüzzaman, Mevlid-i Nebevi hakkında ne diyor?

“Levlak hadisi uydurma diyenler var. Bu hadisin durumu nedir?”

‘Levlake’ hadis-i kudsîsi, Big Bang Teorisi ve Peygamberimiz (asm)

“Levlake” Hadisini destekleyen ayet var mıdır?

Konuyla benzer içerikler:

Risale-i Nur’u niçin çok okumalıyız, Risale-i Nur, neden bu asra bakan bir tefsirdir?

Risale-i Nur eserleri, muhtevası, telif ediliş tarzı, dili ve düzeni itibariyle diğer İslâmî eser ve tefsirlerden farklıdır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/risale-i-nur-u-nicin-cok-okumaliyiz_414017

Mehmet Akif: En büyük âlim odur ki; İşaratü’l-İ’caz’ı anlasın...

Mehmet Akif Ersoy'un Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi ve Kur'an-ı Hakim'in hakikatli ve nurlu bir tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili değerlendirmeleri Risale-i Nur'un muhteva ve mesajının anlaşılması noktasında oldukça önem taşımaktadır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mehmet-akif-en-buyuk-alim-odur-ki-isaratu-l-i-caz-i-anlasin_419602

Doğru İslâmı anlama projesi: Medresetü’z - Zehra

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/halil-elitok/dogru-islami-anlama-projesi-medresetu-z-zehra_389766

Din ve fen ilimlerinin birlikte okutulduğu bir Bediüzzaman Üniversitesi

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/din-ve-fen-ilimlerinin-birlikte-okutuldugu-bir-bediuzzaman-universitesi_370309

AA

Etiketler: kutlu doğum
Okunma Sayısı: 3192
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı