"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurunun yanında yaş da yanmasın

19 Temmuz 2016, Salı 00:03
Yeni Asya Gazetesi yayın müdürü Kazım Güleçyüz, gündeme dair açıklamalarda bulunduğu Periscope yayınında “darbe kalkışmaları lanetlenmeye müstahak olan son derece menfur girişimlerdir” dedi.

Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, periscope yayınında “15 Temmuz’da olan olaylara şiddetle karşıyız. Seçimle gelen seçimle gider. Demokrasinin kuralı budur” dedi. Güleçyüz, “Bir defa darbeleri geride bıraktığımızı düşündüğümüz bir aşamada bu olaylarla karşılaşmak çok üzücü. Geçmiş yıllarda yaşanan darbeler silsilesinin Türkiye’ye hiçbir faydası olmadığı yaşanan hadiselerle sabit. Biz demokrasiyi seçmiş bir toplumuz. Demokrasiyi, Meclisi hedef alan darbeler, darbe girişimleri, kalkışmalar lanetlenmeye müstahak olan son derece menfur girişimlerdir” diye konuştu. Güleçyüz “Yeni Asya kurulduktan sonra 12 Mart müdahalesi oldu, ona karşı şıktık. 12 Eylül oldu, ona karşı çıktık. 28 Şubat’a da, arada gelen müdahalelere de karşı çıktık. Tabiî ki 15 Temmuz’a da şiddetle karşıyız. Seçimle gelen seçimle gider” ifadelerini kullandı.

Demokrasi cadı avıyla olmaz

Güleçyüz “Darbe ile mücadele demokrasi ve hukuk çerçevesinde olmalıdır. Eğer biz darbeciler ile mücadeleyi yeni bir cadı avına dönüştürürsek, kurunun yanında yaş da yanar ise darbecilerin yapmak isteyip de yapamadığını demokrasi adı altında yapmış oluruz. Bu mücadele ve hesaplaşmaların kılı kırk yaran bir hassasiyet ile yapılması lazım” dedi. Bu noktada bilhassa suçun şahsiliği prensibinin önemine vurgu yapan Güleçyüz, “Kur’an’ımızın bize verdiği çok önemli bir prensip var. Suç ve cezanın şahsiliği. Bediüzzaman Hazretleri de birçok yerde değinerek, yöneticilerin ve halkın dikkatini çeker. Birinin hatası ile başkası mesul olmaz. Suçu kim işledi ise cezayı o çeker. Suçu onun işlediğinin delilleri ile ispat edilmesi, sorumluluğun ona ait olduğunun bağımsız mahkeme kararı ile kesinleşmesi ve kanunun öngördüğü ceza verilmesi lazım. Bu zeminde iş yürütülmez ise birçok masumun canı yanabilir” uyarılarında bulundu. 

Merve İriyarı / İstanbul

Okunma Sayısı: 6551
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sezen

    24.7.2016 22:10:58

    Hedefe giden her yol mübahtır.Makyavel

  • Zübeyir

    19.7.2016 16:37:03

    Tebrikler... Duygusal davranıp, hukuku çiğneme niyetinde olanlar için sağduyu ve hukuk içinde kalma hatırlatması, Bu zamanda Yeni Asyanın görevidir diye inanıyorum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı