"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kutudaki bebek cesedine soruşturma başlatıldı

28 Şubat 2016, Pazar 12:25
Sağlık Bakanlığı, Osmaniye'de belediye binasına giren bir kadının x-ray cihazından geçirdiği kutudan bebek cesedinin çıkmasıyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bebeğin öldüğü hastane, annesine cenazeyi belediyeye götürmesini söylemişti.

Osmaniye Belediyesi'ne gelen Suriyeli bir kadının, binaya girerken X-Ray cihazına bıraktığı kutudan bebek cesedi çıkması ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nca soruşturma başlatıldı.  Bebeğin öldüğü hastane, annesine cenazeyi belediyeye götürmesini söylemişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Medyada 'X-Ray cihazından geçirilen kutudan bebek cesedi çıktı' başlıklı haberlerle ortaya çıkan elim olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Yapılacak olan inceleme ve soruşturma sonucunda söz konusu olayda ihmal ve kusuru olanlar hakkında gerekli yasal işlemler derhal uygulanacaktır. Yaşanan acı olay, tüm boyutlarıyla ele alınmakta olup, AFAD Osmaniye İl Müdürlüğü ekipleri tarafından acılı aileye taziye ziyaretinde bulunulmuştur. Misafir ailemizin barınma ve gıda başta olmak üzere her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır. Suriyeli kardeşlerimize en zor günlerinde kucak açan ve şevkat elini bir an olsun esirgemeyen milletimizi vicdanen derinden yaralayan bu acı olayın sonuna kadar takipçisi olacağız."

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak geldiği Osmaniye'de yaşamaya başlayan 26 yaşındaki Rağde Elrifaielvezir, yakınlarıyla birlikte Perşembe günü elinde bir kutuyla Osmaniye Belediyesi'ne geldi. Kapıda bekleyen özel güvenlik görevlileri, Türkçe bilmeyen Elrifaielvezir'den kutuyu X-Ray cihazına bırakmasını istedi. Kutu cihazdan geçerken kadın görevli ekranda kutunun içerisinde bebek cesedi olduğunu fark etti. 

Polisler, AFAD tarafından verilen tanıtım kartı kontrol edilen Rağde Elrifaielvezir'in Humus doğumlu olduğu ve Osmaniye'de sığınmacı olarak yaşadığını belirledi. Genç kadının Türkçe bilen yakınları Elrifaielvezir'in Adana'da özel bir hastanede doğum yaptığını ve 26 gün sonra bebeğin öldüğünü, hastanedeki görevlilerin kendilerine defin işlemleri için Osmaniye Belediyesine gitmesini söylemeleri üzerine cesedi bir kutuya koyarak dolmuşla Adana'dan Osmaniye'ye geldiklerini belirterek, "Bebeğin ölüm raporu var" dedi.

Polis tarafından incelenen rapora göre bebek bir gün önce saat 11.30'da ölmüş ve ölümü 'Doğal ölüm' olarak belirtilmişti. Bebeğin cesedi daha sonra belediyeye çağırılan cenaze aracına konularak götürüldüğü Osmaniye Asri Mezarlığı'nda ailesi tarafından toprağa verilmişti.

Etiketler: osmaniye, bebek, suriyeli, xray
Okunma Sayısı: 1206
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı