"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Leyla’dan Sonra’ Leyla’lar için çalışıyor

16 Şubat 2017, Perşembe 10:42
Leyla’dan Sonra, Onkoloji servisi ziyaretlerinden birinde tanıştıkları Leyla’nın minicik dileğini gerçekleştirmek ve daha nice çocuğun tebessümüne aracı olmak parolasıyla yola çıkan üç tıp öğrencisinin temel adımlarını attığı, Leyla’nın vefatıyla arkalarında daha fazla pişmanlık bırakmamak adına süreci hızlandırarak kurduğu, şimdi ise Türkiye’nin birçok yerindeki tıp fakültelerinde aktif olarak ziyaret yapan, kronik hastalıklı çocuklarla kaliteli vakit geçiren ve dileklerinin gerçekleşmesine aracı olmaya çalışan tıp öğrencilerinden oluşan bir ekip.

Miniklerin tebessümü için çalışıyorlar

Tıp Fakültesi öğrencilerinin temelini attığı bu ekibin bir üyesi olan Mustafa Gönüllü, çocukların mutluluğu için çalışan ekip arkadaşlarını anlatarak, bu ekibin Yeni Asya okuyucularına tanıtmayı vazife olarak gördüğünü belirtti. İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi’nde başlamış olan proje şu an 36 fakültede aktif olarak ilerliyor ve 21 tıp fakültesinde ise başlaması için çalışmalar devam ediyor.  Çocukların belki çok küçük, ama onlara bir hayal dünyası ifade eden en büyük dileklerini öğrenip, bu dileklerini gerçekleştirmek isteyen gönüllüler miniklerin tebessümü için çalışıyor. 

Süreç nasıl işliyor?

Tıp fakültesi öğrencileri iki üç kişilik ekipler oluşturuyor, düzenli olarak servislere gidip hasta çocukları ziyaret ediyorlar. Onlarla sohbet ederken en sevdiği renk, izlediği filmler, hayalindeki meslek gibi çocuğun daha iyi tanınmasını sağlayan sorularla arkadaşlıklarını ilerletiyorlar. Muhabbet sırasında hayatta gerçekleşmesini en çok istediği dileğini öğreniliyor. Çocuğu tanıtan ufak bir hikâyeyle birlikte dileğini internet sitesinden ve sosyal medya hesapları aracılığıyla, çocuklardan ve ailelerinden onay alarak yayımlanıyor. Bu hayali gerçekleştirmeye istekli gönüllüler ise paylaşılan yazıların altında belirtilen mail adreslerine yazarak iletişime geçiyor. Ayrıntılı bilgiye ‘www.leyladansonra.com’ adresinden ulaşılabilinir.

Okunma Sayısı: 1878
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı