"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Leyle-i Regaib rahmetle geliyor

07 Mart 2019, Perşembe
Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen ramazan ayını içinde barındıran mübarek üç aylardan Recep ayının müjdecisi Leyle-i Regaib bu gece idrak ediyoruz.

Recep ayının ilk Perşembeyi Cumaya bağlayan gecesi ve aynı zamanda Ramazan ayının da ilk habercisi olan Regaib Gecesi, bu yıl 7 Mart Perşembe gününe denk gelen bu gece idrak ediliyor. Kelime anlamı olarak regaib, “çokça rağbet edilen, nefis, kıymetli, değerli, ihsan” manası taşıyor. Dinî açıdan manevî değeri yüksek olan ve ibadetle geçirilmesi tavsiye edilen bu gece, aynı zamanda Ramazan ayının da ilk habercisi olma şerefini taşıyor. Kur’ân-ı Kerîm okunması, dinlenmesi tavsiye edilen bu gecede, salât-ü selâmlar getirilmesi, kaza, nafile namazlar kılınması, gecenin gündüzünde oruç tutulması tavsiye ediliyor. Küs ve dargın olanların barıştırılması, gönüllerin alınması, kederli yüzlerin güldürülmesi gerektiği belirtilen Regaip Gecesi’nde, mü’minlerin kendilerine ve çevresindekilere duâ etmeleri, yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanların ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadâkalarla mutlu edilmeleri gerektiği hatırlatılıyor.

Kâinat o geceyi alkışlıyor

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri Risale-i Nur’da Leyle-i Regaibi şöyle tebrik ediyor: “Aziz ve sıddık kardeşlerim ve fedakâr ve sadık arkadaşlarım! Evvelâ: Sizin, bu mübarek şuhur-u selâse ve içindeki kıymettar leyâli-i mübarekeleri tebrik ediyoruz. Cenâb-ı Hak, her bir geceyi sizin hakkınızda birer Leyle-i Regaib ve Leyle-i Kadir kıymetinde size sevap versin. Âmin.” Bir yerde de Bediüzzaman şöyle diyor: ‘’...Leyle-i Regâibin kudsiyetini ve Hazret-i Risâletin bir derece, bir cihette âlem-i şehâdete teşrifinin umum kâinatça ve bütün asırlarda nazar-ı ehemmiyette ve Rahmeten li’l-Âlemîn olduğunu ispat etti ve kâinat o geceyi alkışlıyor diye gösterdi.’’ Bu vesileyle Leyle-i Regaibinizi kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederiz. 

İstanbul – Yeni Asya

Etiketler: regaib gecesi
Okunma Sayısı: 2803
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı