"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Liderlere sükûnet çağrısı

11 Mayıs 2018, Cuma 01:33
TÜSİAD BAŞKANI BİLECİK: SİYASÎ LİDERLERDEN RİCAMIZ, POZİTİF VE SAKİN BİR SEÇİM DÖNEMİ GEÇİRELİM.

ZOR ZAMANLAR GEÇECEK

“Zor zamanlar gelip geçecek. Pozitif, sakinlikle, kutuplaşmayı keskinleştirmeden, âdil, demokratik, eşit ortamın olduğu keyifli bir seçim dönemi olmasını diliyorum. Gençlerimizin bu konuda kendini kutuplaştırmayan bir yapıda olması gerektiğine inanıyorum.”

DEMOKRASİ VE HUKUK

“Dalgalara yenilmemek için AB bulunmaz bir çıpa. Reform için en büyük itici güç AB süreci. Ekonomideki ters akıntılara karşı kendimizi koruyabileceğimiz bir çıpa. Daha güçlü demokrasisi olan, hukuk devletini daha güçlü yaşayan bir ülke konumuna gelmemiz gerekir.”

***

 ''Kutuplaşmayı keskinleştirmeden...''

Liderlere sükÛnet çağrısı yapan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik “Kutuplaşmayı keskinleştirmeden, adil, demokratik, eşit ortamın olduğu keyifli bir seçim dönemi olmasını diliyorum” dedi. 

24 Haziran seçimlerine yönelik açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, “Siyasî liderlerden bir ricamız var. Zor zamanlar gelip geçecek. Pozitif olmanın, sakinlikle, kutuplaşmayı keskinleştirmeden, adil, demokratik, eşit ortamın olduğu keyifli bir seçim dönemi olmasını diliyorum. Gençlerimizin bu konuda kendini kutuplaştırmayan bir yapıda olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. NTV’de konuşan ve ekonominin kalkana ihtiyacı olduğunu belirten Bilecik, “Biri kur ve faizin dengelendiği kalkan, bir diğeri enflasyon kalkanı” dedi. Siyasî liderlerden bir ricaları olduğunu söyleyen Bilecik, “Kutuplaşmayı keskinleştirmeden, adil, demokratik, eşit ortamın olduğu keyifli bir seçim dönemi olmasını diliyorum” dedi. TÜSİAD Başkanı Bilecik ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ekonomi belirsizliği sevmez

Seçim sonrası oluşacak hükümetten beklentilere ilişkin açıklama yapan Bilecik, “Ekonomi belirsizliği sevmez. Böyle bakınca masanın üzerindeki riskleri konuşmakta fayda var. Önemli risklerden biri yüksek büyüme iştahı. Yüksek büyümeden hiç kimsenin şikâyeti olmaz. Ama yüksek büyüme iştahı ekonomiyi ısıtıyor. Yüksek büyüme iştahı döviz borçlanmasındaki yüksekliğin ve kırılganlığın başlangıcı olabilir. İkincisi yüksek enflasyon. Bir diğer konu daha güçlü kurumlara ihtiyaçlarımız var. Malî disiplinden taviz vermemek önemli. Son olarak da ekonomide kurallı ekonomi ve güçlü kurullar önemli. 25’inde bunlara daha fazla odaklanılmalı. Sürdürülebilir büyüme Türkiye’nin en büyük ihtiyacı. Piyasaya güven veren söylemler çok önemli. Enflasyon mutlaka yüzde 5-6’nın altına çekilmeli” dedi.

Reform için en büyük güç AB süreci

Bilecik, varlık barışı düzenlemesiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Olumlu baktığımız, olumlu katkıları olur. Bugün en büyük ekonomik güç topladığınız verginin tutarıyla ölçülüyor. Kurumlar vergisinin yüzde 80’ini ödeyen TÜSİAD’ın başındaki biri olarak konuşuyorum. Vergi affı iki yılda bir getiriliyor son yıllarda. Vergisini son derece düzgün ödeyen iş insanlarının da durumuna bakmak gerekir. Ödeyenlerle ödemeyenlerin arasındaki ayrımın ortaya konması gerek. Varlık barışı vs. devletin menfaatine olan şeyler, olumlu gelişmeler. Bunlar inşallah son olsun diyeceğimiz aflar olur.” “Dalgalara yenilmemek için AB bulunmaz bir çıpa” diyen TÜSİAD Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Reform için en büyük itici güç AB süreci. Ekonomideki ters akıntılara kendimizi koyabileceğimiz bir çıpa. Daha güçlü demokrasisi, hukuk devletini daha güçlü yaşayan bir ülke konumuna gelmemiz gerekir.”

Seçim paketlerine son verilmeli

Yüksek faiz ve yüksek kurun yatırım ortamına ilişkin en büyük iki engelin olduğunu belirten Bilecik, “Bunların temel kökeni enflasyon yatıyor. İşin çözümü enflasyonun kararlı bir politikayla çözülmesi. Ekonominin bir kalkana ihtiyacı var. Ekonomide iki kalkandan bahsedebilirsiniz; kur ve faizin dengelendiği kalkan bir diğeri enflasyon kalkanı. Piyasanın esas beklentisi büyümeyi teşvik edici politikalardan bir miktar uzaklaşmak. Bir diğeri de seçim paketlerine son verilmesi. Cari açık, yüksek enflasyon, borçluluk oranlarının yüksek olmasına seçim paketi de eklenince 25 Haziran sonrası daha dikkatli bir yönetim gerekli” diye konuştu.

Etiketler: seçim, tüsiad, bilecik
Okunma Sayısı: 1911
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı