"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Lüks araçları hedef alan gasp çetesi çökertildi

13 Ekim 2015, Salı 12:37
İstanbul'da gece yarısından sonra lüks otomobillere hafif şekilde arkadan çarparak durmalarını sağladıktan sonra şoförleri silahla tehdit edip araçları gasp eden 6 kişilik şebeke polis tarafından yakalandı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ruhsatsız 4 tabanca, 50 adet mermi ile evlerinin önüne park ettikleri gasp edilen otomobiller ele geçirildi.

İstanbul'da şüphelilerin ilk olayı Şişli, Zincirlikuyu mezarlığı önünde 6 Ekim 2015 tarihinde yaşandı. Saat 02.30 da lüks bir otomobile arkadan gelen bir başka araç hafif şekilde çarptı. Çarpılan aracın şöförü Mehmet G., hasara bakmak için aşağı indiği sırada, arkadaki araçtan inen silahlı kişiler onu ölümle tehdit ederek otomobilini gasp edip kaçtılar. Ertesi gece bu kez Bahçelievler’de ortaya çıkan şüpheliler ilk olayda gasp ettikleri otomobille, başka bir lüks otomobile yine arkadan hafif şekilde çarptı. Hasarı kontrol etmek için aşağı inen sürücüyü tehdit eden şüpheliler bu otomobili de gasp etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis önce şüphelilerin kimliklerini belirledi. Olaylara karıştıkları belirlenen Sercan B. (27), Murat D. (33), Turgut Ü. (33), Cüneyt F. (32), Hüseyin Ç. (32) ve Okan K. (27) Bahçelievler’de bir eve yapılan operasyonlda gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda 4 tabanca, 50 adet fişek, gasp olaylarında kullanılan siyah eldiven, çok sayıda araca ait  kontak anahtarı ele geçirildi. Ayrıca gasp edilen iki otomobil de evin önünde park halinde bulundu.

Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerden Sercan B.'nin, daha önceden 'Kasten adam öldürmek', 5 ayrı hırsızlık, yağma, suç üstlenme ve 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek' (Ruhsatsız silah bulundurmak) suçlarından polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Sercan B., hakkındaki arama kaydı nedeniyle, Hüseyin Ç. ile Okan K. ise iki silahlı oto gaspı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

DHA

Etiketler: istanbul, gasp, lüks araç
Okunma Sayısı: 2569
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı