"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Madem öyle niye dışarıdalar?

04 Temmuz 2018, Çarşamba 22:30
28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanıklı dâvâda, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir’in de aralarında bulunduğu 21 sanığın müebbet hapse çarptırılması, 21 sanığın sağlık ve yaş durumu dolayısıyla tutuklanmayacağı, 68’inin beraatı, 14 sanık hakkındaki dâvânın ise düşürülmesine ilişkin gerekçeli karar açıklandı.

Kararı değerlendiren aydınlar bugün yaşanan olaylara ve 15 Temmuz sureci sonrasındaki delilsiz / hükümsüz tutuklamalara da dikkat çekerek “Madem öyle bu isimler niye dışarıdalar?” diyerek yetkililere seslendi.

3 bin 833 sayfalık karar

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Yiğitsoy ile Üye Hâkimler Turhan Kök ve Tuba Büyükşahin’in yazdığı gerekçeli karar tamamlanarak, UYAP’a yüklendi. Toplam 3 bin 833 sayfalık gerekçeli kararda, “Dâvâ konusu olayda, hükümeti cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etme eylemini gerçekleştirmek üzere, bir kısım sanıkların önceden gizlice ittifak etmiş oldukları anlaşılmaktadır.” ifadesine yer verildi.

Okunma Sayısı: 5044
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı