"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maden Ailesi’nin dramı OHAL’de yaşananları tarif ediyor

28 Kasım 2017, Salı
İnsan Hakları Aktivisti ve KHK ile ihraç edilenlerden biri olan Ömer Faruk Gergerlioğlu geçtiğimiz hafta meydana gelen ve vicdan sahibi insanları derinden etkileyen Maden Ailesi ile ilgili olayı araştırarak edindiği bilgileri ArtıGerçek haber sitesindeki köşesinden paylaştı.

KHK ile ihraç edilen öğretmen çiftin 3 çocuğunu alıp bir botla Ege Denizi’ne açılmasının ardından meydana gelen faciada bütün aile boğularak can vermişti. Gergerlioğlu konuyu şöyle anlatıyor; “Geçiş sonrası mülteci kamplarında kalma dolayısıyla haber alınamayacağı düşünülen aileden günler geçmesine rağmen yine bir haber çıkmıyor. Sonunda aile yetkililere durumu bildirerek yakınlarının hayatından endişe ettiğini bildiriyor. Bunun üzerine Yunan makamları haberdar ediliyor. Yapılan inceleme sonucu hiçbir sığınma merkezinde aile fertlerinin ismine rastlanmıyor. Endişe büyüyor. Bu sırada baba, ortanca kız ve küçük oğlana ait olduğu üzerlerindeki  kimliklerinden anlaşılan 3 ceset Midilli kıyılarına vuruyor. Morgda bir müddet muhafaza edilen cesetlerden küçük oğlan Feridun Maden’de önemli bir bozulma olduğu gerekçesiyle savcı kararıyla kimsesizler mezarlığına gömülüyor. Anne ve büyük kızın cenazeleri ise henüz bulunmuş değil.

Türkiye’nin insan hakları karnesi zayıflıyor 

Adliyelerde, cezaevlerinde sıkıntılar yaşanıyor. Verilen tutukluluk ve mahkumiyet kararlarıyla cezaevleri kapasitenin üzerinde insan barındırıyor. Adaletten umudunu kesen insanlarımız Ege denizinde, Meriç nehrinde canları pahasına geçişler yapıyor. Bu trajik vakalar tesadüfen olmuş olaylar değil. Türkiye’nin insan hakları karnesi zayıflıyor ve böylesi olaylar artıyor. İleriye dönük ümitvar olmamız için de bir neden görünmüyor. Zira demokrasi ve hukuka dönüş yapmamız her geçen gün daha da zorlaşıyor. Maden ailesinin dramı OHAL’de yaşananları tarif eden somut bir facia göstergesi. En azından bu olaydan sonra daha vahim olayların olmaması için tek yapılacak, Türkiye’de adaletin, hukukun, demokrasinin hakim olmasıdır.”

Ege’den geçişler çok tehlikeli

Dinlediklerim hüzün vericiydi ve fakat kaçak geçişlerin devam ettiği kış aylarında buna benzer vakaların daha da artabileceğinin sinyallerini veriyordu. Siyasi nedenlerle farklı kimliklerden birçok kişinin Yunanistan’a geçiş yaptığı, Türklerin Yunanistan’dan Avrupa’ya geçiş yapamayarak çok zor durumda yaşadığı bilgisi mevcut. Ege denizi ve Meriç nehrinden çok tehlikeli geçişler yapılıyor. 

Etiketler: gergerlioğlu
Okunma Sayısı: 9394
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demir can

    28.11.2017 12:42:00

    adalet öldü.çürüdü

  • şerif

    28.11.2017 10:44:31

    zorbalığı, iftiracılığı, kendi beyisizliğini dikte ettirmeyi cihat, kendi çürük fikrini din zanneten bir ahlaksızlıkla karşı karşıya insanlık

  • Ali yilmaz

    28.11.2017 08:47:52

    Bu darbeden haberi olmasi muhtemel kisiler zatrn darbeden once yurtdisina cikmislardi. Hicbirseyden haberi olmayan siradan insanlari hapse attilar. Hamile, yeni dogum yapan, yasli, hasta ve ölüm döseginde olanlarida hapsettiler. Ustune adaletimiz isliyor diyerek bugüne kadar makul supheden hapsedelip mahkemeye cikarmadilar. Hep masumlara eziyete devam ettiler. Kendileri ve 2013 ten once beraber is tuttuklari yurt disina cikan kisiler keyifteler. Biraksinlar insanlari. Madem istemiyorsun bu ulkede birak gitsinler. Yuzde 50 +1 in var. Buna yuzde 10 suriyeli ekledin ustune de yuzde 10 da disari gitsin. Istedigin gibi kalsin. Allah in adaletine az kaldi. Rabbim bu zulmu yapanlarla, bu zulme alkis tutanlari ve sessiz kalanlari biz magdurlari gorerek hala oy verenleri ayni kefeye koyup o sekilde muamele etsin.

  • Fatih

    28.11.2017 05:15:16

    İnsanlar içeride yaşanan hukuksuzluklardan kaçmak için artık her yola başvuruyor, bazı yandaş medyada anne maden için bankaya para yatırmış diye haberler var, geldiğimiz vahim durum, para yatırdın diyerek darbeci trörist ilan edilen bir ülkede insanların hiçbirşeye güveni kalmadığı için ölüme gidiyor, sebep olanlardan hesap sorulacağı bir gün gelecek. İnanıyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı