"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Madenciler açlık grevini 11. günde bitirdi

29 Mayıs 2016, Pazar 13:23
Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde 4 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi ve açlık grevi başlatan maden işçileri, eylemin 11. günde İl Emniyet Müdürü Osman Ak tarafından ikna edilerek dışarı çıkartıldı.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında kayyım atanan özel maden şirketinde çalışan 19 işçi, önceki dönemden kalan maaşlarını alamadıkları için 11 gündür sürdürdükleri ocaktan çıkmama eylemine son verdi.

Bölüm Mahallesi'ndeki maden şirketinde tamirat, bakım ve söküm işleri yapan, 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle 18 Mayıs'ta eylem başlatan yaklaşık 100 işçiden ocağın içinde bekleyen 19'u, İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın ikna çabaları sonucu eylemlerini sonlandırdı.

Sağlık kontrolünden geçirilen işçilere valilikçe 750 liralık sosyal yardım ile kayyum heyetince alacaklarının bir kısmı olan biner lira verildi. 

Kayyım atanan özel maden şirketinde çalışan yaklaşık 100 işçi, kayyum atanmadan önceki dönemden kalan maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle 18 Mayıs'ta ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.

İşçilerden 51'i alacaklarının bir kısmının ödenmesiyle eylemlerine son vermişti.

AA

Okunma Sayısı: 1914
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı