"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mağdur yoksa suçlarını söyleyin!

24 Ekim 2016, Pazartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da yaptığı konuşmasında mağdur mektuplarının sahte olduğu imasında bulunarak, tek bir elden çıktığını iddia etti. Çeşitli kurum ve kuruluşlara yansıyan, neredeyse bütün gazetecilere gönderilen mağdur mektupları Erdoğan’ın söylemleriyle çelişiyor. Suçlarını dahi bilmeyen binlerce kişi ne yapacaklarını şaşırmış bir halde feryat ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü’nün açılış törende konuştu. Mağduriyetler konusunu gündemine alan Erdoğan yine ‘mağdur falan yok’ söylemiyle paralel ‘ne mağduriyeti ya’ ifadelerini kullandı. “Adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” diyen Erdoğan,  “ne diyorlar mağduriyet giderilsin diye yapılan başvurular var. Ne mağduruyeti ya. Benim 241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? Acırsanız acınacak hale düşerseniz. Hukuk içinde adil bir şekilde kararınızı verin. Dilekçelere bakıyorsunuz tek bir örnekten çıkmış” şeklinde konuştu.

Bir de mağduriyetlerini ispatın derdine düştüler

Meclis’te milletvekillerinin odalarının mağdurlar ve yakınlarıyla dolduğu bilinirken, gazetemize ve diğer gazetecilere, medya kuruluşlarına mağdur mektupları gelmeye devam ediyor. Dilekçelerin tek elden çıktığı suçlamasına rağmen, telefonlarını, adreslerini, çalıştıkları ve ihraç edildikleri tüm kurumları ayrıntılarıyla yazan mağdurlar, hatta seslerinin duyurulması için çocuklarının ve kendilerinin fotoğraflarını bile göndermek gereği duyuyorlar. Bütün emeklerinin biranda elinden alındığını belirten mağdurların en büyük üzüntüleri hiçbir suçları yokken vatan hainliğiyle itham edilmeleri.

Af değil adalet istiyoruz

Gazeteci Ahmet Takan da son yazısında mağdur mektuplarına yer vererek, gelen mektuplarda, “Biz terörist değiliz. Af değil, adalet istiyoruz. Suçsuz olduğumuzu ispat edip görevlerimize iade edilmemizi bekliyoruz” şeklinde feryatlar olduğunu belirtiyor. “Seslerinin duyurulması ve suçsuz olduklarını ispatlayıp kutsal mesleklerine geri dönmeleri için yardım istiyorlar” diyen Takan, “Bunlardan bazılarına yerim yettiğince yer vereceğim. Yine de, ne olur ne olmaz, isimlerini ve adreslerini saklı tutacağım. Bu işte tek gayem var; kuru ile yaşın ayrılmasına katkıda bulunmak” diyerek malum mektuplardan bazılarına yazısında yer verdi.

25 yıllık öğretmendim

Mektuplardan biri özeti şöyle: “Ben 25 yıllık bir öğretmendim. Öğretmendim derken bile gözyaşlarımı tutamıyorum çok zoruma gidiyor. Ne yazık ki artık değilim elimden aldılar. Kızım üniversitede okuyor para gönderemiyorum. Büyük oğlum içine kapanıktı babalarından darbe yemişlerdi şimdi daha çok içine kapandı yarından ümidi yok.. Özelde iş yok. Bu yaştan sonra ben ne iş yapayım, nasıl hayata tutunayım, çocuklarıma nasıl annelik babalık yapayım Ahmet Bey... Ben terörist değilim. Öğretmenim. Suçsuz olduğumuz ispatlanarak bir an önce evlatlarımızın yanına dönmek istiyorum.”

İstanbul – Yeni Asya 

Okunma Sayısı: 7351
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Barbaros

    25.10.2016 13:15:28

    İnsanlarin sadece kendilerinin haklı olduğunu düşündüğü yerde mağdurdan bahsedililemez. İnsanlar işlerinden atıldı aç kaldı. Bu insanlarin belki is bulamayınca yanlış işler yapacaklar. Bu sadece onların günahları olmayacak ama bu günah buna sebep olanların da olacak. Allah inaniyorsaniz ahirette insanların işi zor olacak

  • tayfun kurucu

    25.10.2016 07:52:07

    Yeni KHK ile yanlışlık varsa düzeltilecek,görevine iade edilecek deniyor.Yanlışlık denilen mağdur demektir.Bakalım kaç kişi geri dönecek yeni KHK ile.Kaç kişi dönerse en azından o kadar mağdur var demektir.Mağdur yok tezi çürümüş olur.Yeni KHK yı bekleyelim...

  • Turhan

    24.10.2016 20:23:07

    Niye atıldığımızı dilekçe ile sorduk eşimle. Devlet sırrı dediler! Sendika veya banka diyemiyorlar. Onun yerine üzerimizde şaibe olusturuyorlar...!

  • Ersan

    24.10.2016 19:55:30

    Allah büyük....Ne diyelim ..

  • Mazlum

    24.10.2016 13:54:32

    Hepsini de kendi günahlarıyla yakaladık. Onlardan kiminin üzerine taş yağdıran bir fırtına gönderdik. Kimini korkunç bir ses yakaladı. Kimini yerin dibine geçirdik. Kimini suda boğduk. Allah onlara bir haksızlık etmedi; inkâr ve isyanlarıyla onlar kendi kendilerine zulmettiler. Ankebut Sûresi: 40 Öyle fitneler gelecek ki, kişi mü’min olarak sabahlayacak, kâfir olarak akşamlayacaktır. Ancak Allah’ın ilimle hayatlandırdıkları kimseler bundan hâriçtir. Camiü’s-Sağir, No: 2341

  • CESUR ADAM

    24.10.2016 12:49:51

    KİMİN SÖZÜNE İTİBAR EDİLİR TESTİDİR, 1-Önce başbakanlık konutu diyerek sonra C.Başkanlığı daha sonrada KÜLLİYE diyenmi, 2-Seçimden önce esnaf,çiftçi,tacir perişan diyerek oy alıp,iktidara gelince 'Siz çok kazandınız ya MATRAH ARTTIRIMI YAPAR BANA HARAÇ pardon PARA VERİRSİNİZ,YA DA GIRTLAĞINIZI SIKAR ALIRIM,diyenemi 3-Mavi Marmara GEMİSİNİ uğurlarken gerekirse DONANMADAN REFAKATÇI GEMİ VERİRİM diyerek MİLLETTEN OY TOPLAYIP sonra da DÖNEMİN BAŞBAKANINAMI SORUP GİTTİLER diyerek İNSANİ AMAÇLI HAREKET EDENLERİN ŞEHİTLERİNİ SİYONİSTE 20 MİLYON DOLARA SATAN şahsa mı ? 4-Din,iman,kur'an diyerek dindar insanların oyunu alıp sonrada FAİZİ,FUHŞU milletin TEMİZ KALANLARINA DAHİ SİRAYET ETTİRENİN SÖZÜNEMİ inanırsınııız, YA DAAA hakikaten gözünüzle görüp,yanınızda karıncayı dahi incitmeyip işinden atılan,diploması iptal edilen,50-60 yıldır ticaret yapanların malına çökenlerin mağdurlarınamı- KARAR EHLİ VİCDANIN VİCDANI İPTAL OLANLARA SÖZÜM YOOOK.

  • Mahzun Gönül

    24.10.2016 12:39:19

    Mağrurlardan mağdurları anlamalarını beklemek belki de zul'dür . Allah herkesin müstehak olduğu cezayı verecektir, Onun yüce adeletine havale ediyorum. O neylerse güzel eyler...

  • vicdann

    24.10.2016 12:19:27

    Mağdur olmak bile suc oldu. Herkez nara atıyor acimayin merhamet etmeyin diye ama bugunler gectikten sonra mahserde hakkımı kimseye helal etmiyorum kendibailem dahi olmak üzere biz kendi halinde kimseye karismayan insanlardik simdi terörist olduk hayin olduk rabbim bu insanlara tez zamanda teroristi hayini gostersin ins

  • özkan

    24.10.2016 12:16:06

    Ahiret çok çetin olacak... başkada sözüm yok

  • Kim doğru

    24.10.2016 09:22:49

    Vay be tek doğru insanlar kalmış dünyada oda erdoğan ve yandaşları :)

  • Sebahat

    24.10.2016 08:55:18

    Evet mağdur değilsiniz sözleri yakıyor insanı Allahım yardım et sadece senden istiyoruz.

  • Mehmet Albayrak

    24.10.2016 00:48:03

    Doğuda her gün şehit var neden bunların aileleriyle ilgilenen varmı cenaze evlerinden anlaşılıyor bu vatan için canlarını verenler bunca yıl hep aynı nakarat siyasî şovlar Ateş düşen ocaklara iyi bakin ne haldeler

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı