"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mağduriyeti 2 yıldır giderilmedi

17 Temmuz 2018, Salı
18 Ağustos 2016 tarihli gazetemizde “Hain dediler kahraman çıktı” manşetiyle yer alan Yüzbaşı Özkan Hekin’in şehitliği aradan 2 yıl geçmesine rağmen verilmedi.

Konuyu 16.07.2018 tarihli Milliyet Gazetesi de gündeme getirdi. 

İhraç edildi

15 Temmuz günü, İnsani Yardım Tugayı (İYT) Lojistik Destek Bakım Bölük Komutanlığı’nda bölük komutanı olarak görev yapan Yüzbaşı  Hekin, Akıncılar’a göreve çağrıldı. Burada darbe girişiminin yaşandığını anlamasıyla, darbe karşıtı bir tavır izleyen Hekin, 16 Temmuz sabahı Akıncılar’ı terk etmek isterken darbeci askerler tarafından sırtından tek kurşunla vuruldu ve vefat etti. Fakat, Akıncı Üssü’nde bulunan darbeciler, Hekin’in darbeci olduğunu, bu yüzden öldürüldüğü yalanını ortaya sürdü. Hekin, ölümünün ardından, 17 Ağustos 2016’da çıkarılan KHK ile ordudan ihraç edildi.

Aile 2 yıldır mücadele ediyor

Çok geçmeden Yüzbaşı Hekin’in, “hain” olmadığı, ortaya çıkarıldı. Kazan Savcılığı Genelkurmay’a da bir yazı yazarak Hekin’in şehit edildiğini bildirdi. Akıncı iddianamesinde iki çocuk babası Hekin için “şehit” ifadesi kullanılırken, ailenin şehitlik mücadelesi 2 yıldır sürüyor. Dava sürecinde Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Hekin ailesinin hesaplarına getirdiği tedbir kararını kaldırdı. TSK’dan ihraç edilen Hekin için ayrıca, OHAL Komisyonu’na da başvuruda bulunuldu. Fakat hâlâ sonuç çıkmadı. Yüzbaşı Hekin’in eşi Fatma Ekin, “2 yıl oldu hâlâ ihraç kararını kaldırmadılar. OHAL İnceleme Komisyonu’ndan haber bekliyoruz. Şehitlik için 2 yıldır bekliyoruz” dedi.

Okunma Sayısı: 3627
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı