"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mağduriyetler AB Türkiye Delegasyonu gündeminde

03 Kasım 2016, Perşembe 15:24
MAZLUMDER eski Genel başkanı ve Kocaeli Barış Platformu sözcüsü Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara'da Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu toplantısına katıldı.

Toplantıda, Olağanüstü Hal sürecinin sonuçlarına ve bu süreçle ilgili endişelere, insan hakları savunucularının, sivil toplum örgütlerinin, gazetecilerin, akademisyenlerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekildi.  Ireneusz Fidos (First Counsellor, Head of Political Section, Delegation of the European Union to Turkey") başkanlığındaki toplantı Ankara'da AB delegasyon merkezinde yapıldı.

Hukuk ihlalleri gündemdeydi 

Toplantıda AB Türkiye delegasyonu insan hakları örgütleri, medya ve sendika temsilcilerinin görüşlerini dinledi, sesini duyurmaya çalışan her kesimden mağdurun sorunları dile getirildi. Anayasanın 90. maddesi gereği kriter alınan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde hukuk ihlalleri toplantının gündem Toplantı yerli ve yabancı yetkililerin sorularının cevaplandırılması ve toplantılara devam edilmesi kararıyla bitti. 

‘Mağdurların sesi olmaya çalıştık’

Toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Gergerlioğlu, “AB Turkiye delegasyonu, insan hakları örgütleri,medya ve sendika görüşlerini dinledi. Ben ve arkadaşlarım mağdurların sesi olmaya çalıştık” dedi.  

Haber: N. Nur Ener – İstanbul 

Okunma Sayısı: 3707
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı