"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahalle girişine asılan pankart tepki çekti

22 Mayıs 2015, Cuma 16:55
Van Erciş'te, Yeşilova Mahallesi girişindeki caddeye, "HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır" yazılı pankart asılması, tepkiyle karşılandı.

AKP Van Milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı Burhan Kayatürk, daha önceki tehdit pankartlarını da HDP'lilerin önce inkar ettiğini belirterek, "Bunların özelliği bu. Burada bir şeyler yapılır, halktan reaksiyon alındığı zaman da inkar ederler" dedi.

Söz konusu pankartı, kimin yazdığının çok önemli olmadığını ifade eden Kayatürk, şunları kaydetti:

"Oraya astılarsa bu bir gözdağı vermektir. Tıpkı kan akıtan musluklar gibi. Musluklar önce isimsiz çıktı. 'HDP'nin bu kadar güçlü olduğu Van'da hele hele belediyenin bünyesindeki billboardlara kimse asamaz' dediğimiz zaman, kan akıyor musluktan ve altında da 'Korkmuyor musunuz' yazıyor. Ondan sonra VASKİ sahiplenmek zorunda kaldı. Daha sonra da biz ihbarda bulunduk, mahkeme kararıyla bunlar kaldırıldı. Sonra belediye kendi ismiyle bu sefer su akıtan musluklar koydu. 'Kan akıtan musluklara sahip çıkmayacağız eğer reaksiyon olursa ama su akıtan musluklar bizimdi', 'Onu da VASKİ yapmıştı' demek zorunda kaldılar. Kürtçede güzel bir söz vardır, 'Görürlerse benim, görmezlerse hırsızdır bunu yapan'. Bu da böyle bir mantıkla yapılan bir şeydir. Bu bölgede sandık ciddi manada tehdit altında, tehlike altında, köylerde örgüt elemanları dolaşıyor. Köy köy dolaşıp tehdit ediyorlar. Dolayısıyla artık ne yapalım Allah kazasız belasız bir seçim noktalanmasını nasip etsin."

Kayatürk, dün HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İstanbul'da yaptığı konuşmayı izlediğini belirterek, "Ya ne güzel konuşuyor, barıştan, kardeşlikten. Peki aynı Demirtaş'ın partisinin burada bize yaptığı, yani burada halka kan kusturmak, gelen tehdit mektupları, musluklardan akan kanla korkutmak, hangi Selahattin Demirtaş'tır o" dedi.

HDP Erciş İlçe Başkanı Selçuk Aladağ ise asılan pankartla bir alakalarının olmadığını ifade ederek, "Kesinlikle bu konu hakkında bilgimiz yoktur. Partimizin hazırladığı ve bilgisi dahilindeki seçim pankartlarımız ve afişlerimiz billboardlarda yer alıyor. Bunlar, demokratik ortamda olması gereken çalışmalardır" diye konuştu. 

AA

Etiketler: hdp, pankart, van, erciş
Okunma Sayısı: 1692
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı