"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahkeme AYM'nin talebini ciddi bulmadı

21 Ekim 2014, Salı 14:24
Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Taksim Platformu üyesi Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi talebini ciddi bulmadı.

Gezi Parkı olayları nedeniyle aralarında mimar Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu Taksim Dayanışması Platformu üyesi 26 sanığın “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’’ suçundan yargılanmalarına devam edildi. İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 15 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatları salonun yetersizliğinden şikayet ederek müvekkillerin beraatini istedi. Avukatlardan Turgut Kazan, beraat kararı verilmeyecekse anayasaya aykırılık taleplerinin karara bağlanmasını talep etti. Mahkeme, savunmalar alınmadan yargılamaya son verilmesi talebini reddederken, sanıklara yönelik suçlamaların anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle AYM’ye gönderilmesi talebini de ciddi bulunmadığını belirterek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Taksim Dayanışması Platformu üyeleri adına Mücella Yapıcı açıklama yaptı. Yapıcı, Gezi Parkı olaylarını Türkiye toplumsal tarihinin en haklı demokratik ve barışçıl gösterilerinden biri olduğunu iddia ederek, “Haziran direnişi ve onun bir bileşeni olan Taksim Dayanışması’nın bir suç örgütü olarak yargılandığı davanın ikinci duruşmasını bitirdik. Ne yazık ki yine adaletin tecelli etmediğini gördük. Ancak biz hepimiz eminiz ki Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesi hiçbir zaman sekteye uğramayacak” diye konuştu.

Yapıcı açıklamasının devamında, “Haklarımızı, özgürlüğümüzü, bütün demokratik kuralları savunmaya devam edeceğiz. Biz takipteyiz. Gezi’de, Kobani’de, Soma’da haksızca canlarını kaybeden herkesin davasının ve adaletin peşinde olacağız. Biz buradayız” ifadelerini kullandı.

Etiketler: mahkeme, aym, gezi parkı
Okunma Sayısı: 503
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı