"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahkeme Bylock kararını bozdu

27 Mayıs 2017, Cumartesi
Yüzbinden fazla kişinin sadece kullananlar listesinde olduğu için suçlandığı, gözaltına alındığı, tutuklandığı Bylock haberleşme ağı ile ilgili mahkeme önemli bir bozma kararı verdi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi mesaj muhtevaları belli olmayan bylock kaydına dayanılarak terör örgütü üyeliğinden hüküm kurulamayacağını belirterek kararı bozdu.

Bozma kararında “… Çünkü  sanığın bylock’daki mesajlaşmaların veya konuşmalarının mesajlaştığı kişilere, mesajlaşma veya konuşma adetlerine göre mahkemenin takdirini etkileyen sonuçlar doğurabileceğini veya etkileyebileceği açıktır. Ayrıca sanığın mesajlaştığı kişiler fetö/PYD terör örgütü liderleriyle yapılmış olma durumunda sanığın üzerine atılı suç vasfının terör örgütü yöneticiliği suç vasfına girebilecektir. Bu durumda mesaj muhtevalarının tesbiti gerektiği açıktır. Bu şekilde delilleri tam olarak toplanmadan yetersiz gerekçe ile yazılı şekilde karar verilerek CMK’nın 230. maddesine muhalefet edildiği anlaşıldığından, hükmün CMK’nın 289/1-g maddeleri gereğince BOZULMASINA, dosyanın yeniden incelenmek ve hükmolunmak üzere mahkemesine GÖNDERİLMESİNE, 5271 sayılı CMK’nın 286/1. maddesi gereğince üye hâkim (39665) muhalefetiyle oyçokluğuyla Kesin olmak üzere 20/04/2017 tarihinde karar verildi” şeklinde ifadeler yer aldı.

İstanbul – Yeni Asya

Etiketler: bylock
Okunma Sayısı: 12062
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mesut

    27.5.2017 13:44:47

    Kararda etkili olan kimse adaletli hükme varmiş tebrik ediyorum haksizliğa uğrayanlara da en kisa zamanda adil hüküm gelir umarim

  • Bir magdur

    27.5.2017 02:10:56

    Yarin o mahkeme başkanının başına ne gelir? Hukuku katleden bekir bozdağ tutmus herkesi terör örgürü uyesi gibi gösyermeye çalışıyorlar diyor. Kendi yaptıklarının farkında olupta böyle habersizmis gibi davrananlara ne denir?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı