"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahkemeden ve Cezaevi yönetiminden Selahattin Demirtaş kararı

05 Aralık 2016, Pazartesi 17:45
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk incelemesi ve avukatların tutukluluğa yaptığı itirazı değerlendiren Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Demirtaş'ın, tutuklu bulundukları Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ile aynı koğuşta kalma talebi de reddedildi.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım gecesi gözaltına alınarak aynı gün tutuklanan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş aynı gün tutuklanarak Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.

Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk incelemesi ve avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından karar bağlandı. DİHABER'in haberine göre, mahkeme heyeti Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

CEZAEVİ YÖNETİMİ DE DEMİRTAŞ'IN TALEBİNİ REDDETTİ

Haklarında açılan terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım günü Diyarbakır'dan Edirne'ye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu. Demirtaş'tan iki gün sonra tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da aynı cezaevine getirilerek, tek kişilik koğuşa alındı. Demirtaş, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile aynı koğuşta kalmak istediğini bildirmişti. Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, yaptığı değerlendirmede Demirtaş'ın bu talebini kabul etmedi. Demirtaş ile Zeydan'ın tek kişilik koğuşlarda kalmaya devam edeceği belirtildi.

Okunma Sayısı: 1790
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı