"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahkûmiyete bozma, tutukluluğa devam

03 Ocak 2018, Çarşamba
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, başka programlara girerken irade dışı ByLock yüklemiş gibi görünen 11 bin kişi olduğunun tespit etmesinin ardından, Yargıtay’dan da bu kişilerle ilgili önemli bir karar çıktı.

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, ByLock’un örgüt üyeliğinin dayanağı olabilmesi için kullanımının tespit edilmesi gerektiğine karar verdi. Daire’nin kararına dayanak olan dava Antalya’da görüldü. Örgüt üyeliği suçundan hakkında dava açılan Caner İ’nin kendisinin kullandığını kabul ettiği cep telefonunda ByLock tespit edildi. Yerel mahkeme, sanığın telefonundaki ByLock’un varlığını yeterli delil kabul etti. Dava temyiz üzerine Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’ne geldi. Daire, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi kararını oybirliğiyle bozdu. Daire kararında, ByLock’un gizli haberleşme sistemi olduğunun altını çizdikten sonra sanığın bu haberleşme sistemini kullandığının her türlü şüpheden uzak kesin kanaate ulaştıracak teknik verilerle tespit edilmesi gerektiğine işaret etti. Yargıtay’ın bu kararına göre yerel mahkeme sanığın telefonunda en azından 2015 yılında varlığı konusunda tereddüt bulunmayan ByLock’un sanık tarafından ne kadar ve nasıl kullanıldığını araştıracak.

Eksik araştırma ile karar verilmiş

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin verdiği kararda şu ifadeler yer aldı; “ Kabule göre de; mahkumiyete esasa alınan belirleyici delillerden biri olan ByLock uygulamasının sanık tarafından kullanıldığının tespiti için yerel mahkemece, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yazılan 07.02.2014 tarih ve 2006/317 esas sayılı müzekkere cevabı beklenilmeden, programa erişimin terör örgütü üyelerinin kendi aralarında kurulum dosyasını birbirlerine yüklemeleri ile sağlanabilecek olmasının yeterli olacağı şeklindeki gerekçe ile karar verilemeyeceğinin gözetilmemesi; SONUÇ : Kanuna aykırı, sanık müdafii ve Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, bu sebepten dolayı hükmün CMK’nın 302/2. maddesi uyarınca BOZULMASINA, sanığın tutuklulukta geçirdiği süreler ve suç vasfı da dikkate alınarak müdafiinin tahliye taleplerinin reddine, sanığın tutukluluk halinin devamına, 19.07.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”

İstanbul – Yeni Asya 

Etiketler: bylock, yargıtay
Okunma Sayısı: 8843
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali

    3.1.2018 12:34:58

    örgüt üyeliğinin dayanağı olabilmesi için kullanımının tespit edilmesi gerektiğine karar verdi. KOMEDİ RESMEN... Herkese açık iletişim uygulamasi suç olamazzzz. içerikte suç var mı ona bakacaksinnn

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı