"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahmut Efendi Külliyesi'nde yıkım

08 Şubat 2016, Pazartesi 08:29
İstanbul, Beykoz'da bir derneğe ait kaçak olduğu belirtilen yapıların yıkılması için çalışma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Marifet Derneği tarafından yaptırılan Mahmut Efendi Külliyesi'nde kaçak olduğu iddia edilen binaların yıkımı için Çavuşbaşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ne belediye ile çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA geldi.

İstanbul Beykoz'da yapımı devam eden Mahmut Efendi Külliyesi'ne giden ekipler, külliyede bulunan iki binanın kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım çalışmasına başladı. İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun adına yaptırılan külliyenin bulunduğu yere, sabah saatlerinde çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve iş makinası gitti.

 

Marifet Derneği tarafından Çavuşbaşı'nda inşa edilen ve kaçak olduğu belirtilen yapılar için bölgeye gelen polis ve görevliler, bir süre dernek yetkilileriyle görüştü.

Dernek yetkilileri, yıkım için mahkeme kararı olmadığını ve çalışmanın hukuksuz gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Görüşmenin ardından kaçak olduğu ifade edilen kısmen tamamlanmış binalar, 3 iş makinesi tarafından yıkılmaya başlandı. Çevik Kuvvet ekiplerinin çevredeki geniş güvenlik önlemleri sürüyor. 

Yıkım kararını öğrendikten sonra gece saatlerinden itibaren bekleyen onlarca İsmailağa Cemaati mensubu, iş makinalarını külliyenin giriş kapısında karşıladı. İş makinalarını içeriye almak istemeyen grup ile polis arasında tartışma çıktı. Kısa süreli gerginliğin ardından grup dağıldı. İş makinaları alt kısımlarda bulunan iki binanın yıkımına başladı. Ekiplerin yıkım çalışmaları devam ediyor.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada gece olay yerine gelen TOMA, buzlanma olan caddede kayarak devrildi. Kaza sonucu hafif yaralanan 2 polis memuru, ambulansla hastaneye kaldırıldı. TOMA, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait vinçle kaldırılarak yoldan çekildi.

AA

Okunma Sayısı: 6771
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • bir kul

    10.2.2016 13:23:03

    toma'nın ters dönmesi bana ilahi tokat gibi geldi..en doğrusunu Allah bilir..

  • Said Yüksekdağ

    8.2.2016 21:24:29

    Geçmiş olsun.. Bu günler de geçer yâ Hû!

  • beycan

    8.2.2016 13:19:59

    mesire alanına bina dikmek? dindar dediklerimiz de şaşırmış durumda..

  • DEMOKRAT

    8.2.2016 11:34:53

    eee bu gün onlara,yarın size,öbür gün bize....2004 yılı mgk kararları...siz destek olmakla zulümden,yıkımdan kurtulacağınızı mı zannettiniz...yazık çok yazık...siyasal dincilerin payandası olmak ne büyük talihsizlik...oysa Bediüzzaman modeli ortada,onun uygulandığı Yeni Asya misyonu burada...dimdik duruş...iyiyi alkışla,kötülükte yanında olma...körü körüne biat yok...sırf vakıf mallarına konmak için takiyye yok...kanunsuzluklara alkış yok...zulme rıza yok..ne rahat ne huzurlu..dinleyin Bediüzzaman reçetelerini...siz de rahat olun,ülke de rahat olsun...akılınız kimsenin cebine emanet etmeyin dostlar...zaman şahısların değil,şahs-i manevinindir...duayla kalın.

  • Toygar

    8.2.2016 09:59:45

    Mahzun olmayınız, kardeşlerimiz! Mahzun olmayınız! Bu devir, kusurlarımızın keffareti olur ümit ve niyazındayım! Bu günler de geçer yâ Hû! deyip, hizmetlerimize devam ederiz. Veminallahittevfîk!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı