"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahmut Esad Coşan Hocaefendi yâd edildi

09 Mayıs 2017, Salı 16:59
Mahmut Esad Coşan Hocaefendi, akademik çalışmalarında çokça terini döktüğü, hâlâ isminin yazılı olduğu bir oda bulunan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde anıldı.

Geçen Perşembe günü gerçekleşen “Ulu Çınar Mahmut Esad Coşan” başlıklı anma faaliyetinin açılış konuşmasında, dekan İsmail Hakkı Ünal Hoca, Esad Hocanın şahsî özelliklerinden kısaca bahsedip fakültenin Türk İslam Edebiyatı çalışmalarına atıfta bulundu. Böyle bir anma programının ilk defa yapıldığını, bu manada ayrıca önemli olduğunu vurguladı. Sonrasında Esad Hocanın hayatının anlatıldığı belgesel izlendi. 

Ali Yılmaz Hoca da kısa bir konuşma yaptıktan sonra Mehmet Akkuş Hoca, Esad Coşan Hocaefendinin dinî hassasiyetleri bakımından kişinin nasıl davranması gerektiğini ön planda tuttuğunu belirtti. Mehmet Akkuş, Mahmut Esad Coşan Hocaefendi’nin üniversitedeki derslerinin haricinde halka yönelik birçok derslerinin, eğitim hizmetlerinin ve sohbet halkalarının olduğunu söyledi.

İstanbul - Yeni Asya

Etiketler: esad coşan
Okunma Sayısı: 3354
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı