"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Malezyalı astronot Dr. Sheikh Muszaphar Shukor: UZAYDA EZAN SESİ DUYDUM

16 Şubat 2012, Perşembe
MALEZYALI astronot Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, uzayda nasıl bir ibadet yapılacağını göstermek için 9’uncu Müslüman astronot olarak uzaya gittiğini belirterek, “Uzay İstasyonu’nun içerisinde bu ezan sesini duydum” dedi.
Uzay İstasyonunda ezan sesi duydum
MALEZYALI astronot Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, uzayda nasıl bir ibadet yapılacağını göstermek için 9’uncu Müslüman astronot olarak uzaya gittiğini belirterek, “Uzay İstasyonu’nun içerisinde bu ezan sesini duydum” dedi. Star gazetesinde yer alan habere göre, Türksat AŞ’nin davetiyle Türkiye’ye gelen Shukor, uzayda namaz kıldığını ve oruç tuttuğunu söyledi. Uzaya gitmek isteyen 11 bin 435 kişi arasından seçildiğini kaydeden Shukor şunları kaydetti: “İslâmiyet bir yaşam biçimidir. O yaşam biçimini nasıl uzayda da devam ettireceğimizi göstermek istedik. Malezya’da dinî otoriteler, uzayda dinî görevlerini nasıl yapılacağına ilişkin bir fetva hazırladı. Uzay seyahatim Ramazan ayına denk gelmişti. Oruç ve ibadet zamanı uzaya gidilen yere bağlıdır. Kazakistan saatine bağlı olarak 5 vakit namazımı kıldım. Abdest olarak da teyemmüm aldım. Kıble olarak dünyaya yönünüzü çevirmek gerekti. Namaz kılmak için ayakları bağlamanız gerekiyordu, yer çekimi olmadığından.” Uzayda herkesin bir mucizeyi hissedeceğini belirten Shukor, “Ben orada ezan sesini duydum. Uzay İstasyonu’nun içerisinde gerçek olarak bu ezan sesini duydum. Diğer astronotların ezan hakkında bilgileri yoktu, ama ben bizzat fiziksel olarak o sesi duydum“ dedi.
Okunma Sayısı: 3668
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı