"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Maliyet hesabı yapamıyoruz’

24 Aralık 2021, Cuma 21:57
İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, “proje olmadığı için de piyasanın darlığından dolayı fiyatlar artıyor” diye konuştu.

İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, 30 Ekim depremiyle birlikte riskli yapı sayısının arttığı şehirde müteahhitlerin proje üretmek istemediklerini belirterek, “İzmir’de dönüşümü âcil yapılması gereken binalar var. Vatandaşlarımız müteahhitlerle anlaşıp sözleşme yaptı. Bugün müteahhitler bu sözleşmeleri, tazminat ödeyip feshediyor. Metrekare maliyeti 2 bin - 2 bin 500 lira iken bugün 5 bin liraların üzerine çıktı. Böyle bir zararı müteahhitlerin kaldırması mümkün değil. Bir ay önce demir 6 liraydı bugün 14 lira. Maliyet hesabı yapamıyoruz” dedi.

İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen konut fiyatlarındaki artışın sürdüğünü belirten İsmail Kahraman, “İnsanlar güvenli binalara geçmek istiyor. Üretimde problem olduğu için konut ihtiyacı artarak devam ediyor. Ancak proje olmadığı için de piyasanın darlığından dolayı fiyatlar artıyor” diye konuştu. 

Etiketler: maliyet hesabı
Okunma Sayısı: 916
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı