"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Manisa'daki artçı sarsıntılar hakkında endişe veren açıklamalar

28 Mayıs 2017, Pazar 16:41
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'daki artçı sarsıntıların yeni depremleri tetikleyebileceğine işaret ederek, "Nisan ayından beri belli aralıklarla oluşan depremler sonrasında hasar görmüş binalara girilmemesi ve bu binaların AFAD yetkililerine gösterilmesi önem arz etmektedir." dedi.

Sözbilir,  yaptığı açıklamada, nisan ayından bu yana ortalama 5 ve 4 büyüklüğünde devam eden depremlerin Manisa ile Akhisar arasında Kuzeybatı-Güneydoğu doğrultusunda uzanan aktif normal faylardan kaynaklandığını söyledi.

Bu depremlerin kaynağı olan fayların Manisa, Saruhanlı, Halitpaşa, Ozanca, Değnekler, Gölmarmara, Akselendi, Akhisar yerleşim yerlerinden geçtiğini aktaran Sözbilir, söz konusu fayların geçmişte yüzey kırığı oluşturan 6-7 büyüklüğündeki depremlere kaynaklık ettiğine dikkati çekti.

Sözbilir, "Bu faylar ayni tektonik rejim etkisinde gelişen ve birbirlerini tetikleyen faylar. Dolayısıyla ana şoktan sonra artçı depremlerin yanı sıra yeni ana şoklar beklenebilir. Bu nedenle nisan ayından beri belli aralıklarla oluşan depremler sonrasında hasar görmüş binalara girilmemesi ve bu binaların AFAD yetkililerine gösterilmesi önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bölgede fay segmentlerinden birinin kırıldığını söyleyen Sözbilir, "Uluslararası sismoloji istasyonlarından elde edilen odak mekanizma çözümleri ile tarafımızdan yapılan çalışmalara göre 27-28 Mayıs’ta olan depremler Halitpaşa ve Ozanca faylarına bağlı fay segmentlerinin kırıldığını göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Sözbilir, bu segmentlerin geçmiş dönemde ürettikleri yıkıcı depremleri bulmak ve gelecekteki hareketlerini tahmin etmek için DEÜ-DAUM olarak TÜBİTAK kurumuna proje verdiklerini aktararak, "Projenin çıkması durumunda bölgenin sismik kaynakları konusunda önemli bilgilere ulaşılacaktır." diye konuştu.

Depremin merkez üssü Tiyenli'de 70 hasarlı ev tespit edildi

 

Merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği Tiyenli Mahallesi'nde 70 evde hasar tespit edildiği bildirildi.

Tiyenli Mahallesi'nde depremden etkilenenler AFAD tarafından evlerinin yakınlarında, avlularında kurulan çadırlara yerleştirildi.

Muhtar Reşat Doğan, yaptığı açıklamada, 586 nüfuslu, 287 haneli Tiyenli Mahallesi'nin depremden ciddi manada etkilendiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Vatandaşlar evlerinde duramıyorlar, herkes çadırda yaşamaya başladı. Şu ana kadar yapılan tespitlere göre, 70'in üzerinde hasarlı ev var. AFAD iki koldan hasar tespit çalışmalarını yürütüyor. Deprem gece olsa çok daha kötü olurdu. Allah'a çok şükür kimsenin burnu kanamadı."

***

Okumak için tıklayınız:

Bölge halkı endişe içinde: Manisa'da bir deprem daha!

Manisa'da korku dolu saatler: Peş peşe depremler!

Endişe veren gerçekler...

***

Konuyla ilgili haber ve makaleler:

Musibetler İlâhî birer ihtar ve ikazdır

Musibetler İlâhî birer ihtar ve ikazdır

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/musibetler-ilahi-birer-ihtar-ve-ikazdir_352175

Musibetler İlâhî birer ihtar ve ikazdır

Çok zâhirî musibetler var ki, İlâhî birer ihtar, birer ikazdır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/musibetler-ilahi-birer-ihtar-ve-ikazdir_352175

MUSİBETLER BİZE NE SÖYLER?

Umumî musibetlerle ilgili “İlâhî ikaz” yorumları yapıldığında “Kullarını rahmetiyle kucaklayan değil, gazabıyla ceza veren ve bunu yaparken masumları da işin içine katan bir Allah imajı veriliyor” gerekçesiyle karşı çıkanlar, aşağıdaki satırları mutlaka okumalılar.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/musibetler-ilahi-birer-ihtar-ve-ikazdir_352175

Felâket ve musibetlerin birer İlâhî ikaz veya gazap olduğu inancı, bütün semavî dinlerde mevcut. Kaynağı mukaddes kitaplar. Kullara düşen ise, musibetlerin bu mesajını gecikmeden okuyup, kendilerine çekidüzen vermeleri.

Yeni Asya Neşriyat Araştırma Merkezi'nin hazırladığı kapsamlı yazının 2. bölümünü okumak için tıklayınız;

http://www.yeniasya.com.tr/dizi/musibetler-birer-ilahi-ihtar-ve-ikazdir_176259

AA

Etiketler: deprem
Okunma Sayısı: 2504
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet

    28.5.2017 17:30:19

    BUNCA ZULÜM....ALLAH ÜLKEMIZI AFETLERDEN KORUSUN....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı