"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Manisalı hakim ve savcılar Savcı Kiraz cinayetini kınadı

01 Nisan 2015, Çarşamba 18:09
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ile beraberindeki hakim ve savcılar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C terör örgütü militanları tarafından şehit edilmesini kınadı.

Adliye binası önünde toplanan hakim, savcı, avukat ve adliye personeli adına basın açıklamasını Başsavcı Şimşek yaptı. Şimşek, “Gezi Parkı olayları sırasında ölen Berkin Elvan isimli vatandaşın soruşturma dosyasına bakmasını gerekçe göstererek eylemi gerçekleştirdiklerini belirtmişler, taleplerini maddeler halinde iletmişler, uzun süren müzakerelerden netice alınamamış, bunun üzerine operasyon yapılmıştır. Operasyon sonucu, rehine eylemini gerçekleştiren iki şahıs ölü olarak ele geçirilmiş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan meslektaşımız, bütün müdahalelere rağmen maalesef kurtulamayarak hayatını kaybetmiştir.” dedi.

Bu olayın sonuncu olmasını umduğunu belirten Şimşek, “Bilinmelidir ki hak ve adalet dağıtımı, toplumda en zor ve meşakkatli iştir. Adalet neferleri, görevlerini ifa ederken haktan ve hukuktan ayrılmadan, fedakârca ve zor şartlarda işlerini yapıyor. Bu görevlerini yaparken karşılaştıkları bu ve benzeri acılar, bizleri fazlasıyla üzmektedir. Yargı camiası olarak acımız büyük ve tarif edilemez. Vefat eden Sayın Cumhuriyet Savcımız'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine de sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaşanan bu olayı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

Olaydan sonra gündeme gelen, adliye saraylarındaki güvenlik konusu hakkında gazetecilerin bir sorusunu da cevaplayan Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, “Doğal olarak nüfusun yoğun olduğu yerlerde, beraberinde adliyelerdeki iş yoğunluğu da artıyor. Bu günden güne bizi hem güvenlik hem teknik imkanlar boyutunda sıkıntıya sokmakta. Akşam ilgili yetkililer bir açıklamada bulundu. Onlar yasal düzenlemeler yapılacağını belirttiler. Manisa Adliyesi, Türkiye'nin birçok adliyesinden güvenlik açısından daha güvenli bir adliye, çünkü yakın zamanda burada, Mahkeme Yönetim Sistemi çerçevesinde kartlı sisteme geçildi. Eskiden olduğu gibi insanlar sadece X-ray cihazından geçip istediği hakim ve savcının odasına ulaşamamakta. Belli kartla gideceği odaya ve ulaşacağı insana ulaşmakta ancak bu tedbirler bizim için yeterli değil. Adliyemizde hem komisyonumuz hem hakim, savcı ve avukat meslektaşlarımızla istişare yapıp neler yapabileceğimize de karar vereceğiz.” dedi.

Etiketler: manisa, hakim, savcı, kınama
Okunma Sayısı: 641
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı