"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Masumlar ölüyor, bedel ödeyen yok!

30 Haziran 2016, Perşembe
Türkiye’de 1 yılda 17 bombalı saldırı; 300’den fazla kişi öldü, bini aşkın insan yaralandı. Terör saldırıları sonrası açıklamalarda bulunan hükümet yetkililerinin ‘güvenlik zafiyeti yok’ vurgusu ve sorumluların istifa etmemesi tepkilere sebep oluyor.

41 kişinin vefat ettiği, 239 kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası İstanbul Yeşilköy Havalimanı’na gelerek incelemelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, “Teöristler ticarî taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini  gerçekleştirmişlerdir. Güvenlik zafiyeti söz konusu değildir” dedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın saldırıyla ilgili “güvenlik zaafiyeti yok” açıklaması, son bir yıl içinde gerçekleşen ve 294 kişinin öldüğü 17 terör saldırısını akıllara getirdi. 294 kişinin öldüğü 1000’e yakın kişinin yaralandığı saldırılarda da AKP’li Bakanlar “güvenlik zaafiyet yok” demiş, herhangi bir yetkili istifa dahi etmemişti.

 

Güvenlik zafiyeti yok, ya istihbarat zafiyeti?

başbakan Yıldırım’ın, “Teöristler ticarî taksiyle havalimanına gelmiş. Güvenlik zafiyeti söz konusus değildir” sözleriyle meseleyi geçiştirmesi tepkiyle karşılandı. Uzmanlar, güvenlik zafiyetinin yanısıra olayın istihbarat zafiyeti yönüne dikkat çekerek, “Bu tür eylemler güçlü istihbarat ile önlenir, peşpeşe yaşanan terör saldırıları istihbarat zafiyetini gösteriyor” diyor.

Terör fırsatçıları iş başında

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı sonrası taksicilerin çaresiz yolculardan fahiş paralar istedikleri iddia edildi. Terör saldırısı sonrası sosyal medya, taksicilerin kişi başı 100 dolardan yolcu taşıdığı iddiasını konuştu. İddiya göre saldırıdan sonra taksiciler, sadece yabancı turistleri aldı. Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, “İddiaya konu taksilerin plakalarını araştırıyoruz” dedi.

Okunma Sayısı: 1425
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • AHMET ÖNAL

    30.6.2016 01:20:09

    İşin kötüsü de bu. Bunlar iktidarda, sorumlu başkaları. Muhalefette olsalar, bu defada muhalefetteyiz derler. Sormak lazım, söz ne zaman sorumlu olacaksınız? Ülkenin geldiği büyük açmaz. Cinayetler oluyor, oluk oluk kan akıyor. Siyasi sorumlusu yok. YAZIK. Güzel ülkemiz böyle kötü günler yaşamamıştı. Maalesef siyasal İslamcılar sayesinde bu günleri de gördü.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı