"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mavi Marmara mağdurlarından Arınç'a: Beyefendi olarak susmasını bil!

04 Ağustos 2015, Salı 12:35
Akdeniz'in uluslararası sularında İsrail tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde vefat edenlerin yakınları, kırmızı bülten formlarının Interpol’e gönderilmesine engel olan Türk yetkililer hakkında suç duyusunda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerine de tepki gösteren aileler, “Bizleri hiçbir güç, hiçbir kurum yönlendirmemektedir. Bunu buradan kendisine iletirken 'beyefendi sen de bir erkek olarak susmasını bil!" ifadesini kullandı. 

Mavi Marmara’da vefat edenlerin yakınları, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde basın açıklaması yapan mağdurlar, dava süresince kendilerine destek olan basın mensuplarına teşekkür etti. 

Mağdur aileler adına açıklamayı, gemiye yapılan saldırıda vefat eden Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu yaptı. Hukuk çerçevesinde her platformda hak arayışlarının devam edeceğini ve bunu Filistinli çocuklar üzerinden boyunları üzerinde bir borç olarak gördüklerini belirten Topçuoğlu şöyle dedi: “Kırmızı bülten kararlarının üzerinden 15 ay geçmesine rağmen gereğinin yerine getirilmemiş olduğunu kendi devletimizin adli ve idari makamları tarafından bilinçli ya da bilinçsiz olarak engeller çıkarıldığını görmekteyiz." dedi. 

‘İSRAİLLİ KATİLLER, BELKİ ÜLKEMİZE BİLE GELMEKTEDİRLER’

Bürokratların bu konudaki tavırlarını anlayamadıklarını anlatan Topçuoğlu, "O katiller kırmızı bültenle aranması gerekirken hala istedikleri yere gidebilmektedirler. Belki ülkemize bile gelmekteler. Hangi davada görülmüş ki mahkemenin aldığı kırmızı bülten kararı Dışişleri Bakanlığı'na sorulsun? Velev ki soruldu, nerede görülmüş ki Dışişleri Bakanlığı 10 vatandaşının katili sanıklarla ilgili kırmızı bülten kararını engellesin? Yaklaşık 6 ay önce yaptığımız basın açıklamasında sorduğumuz bu soruları bugün yeniden sormanın anlamsız kaldığını Adalet Bakanlığı'nın mahkemeye sunduğu cevap ile anlamış bulunmaktayız." şeklinde konuştu.

Topçuoğlu, Mavi Marmara olayı ile ilgili açıklamalar yapan Bülent Arınç'a da tepki gösterdi. Bir süre yaşanan 'sus' polemiğinden yola çıkarak Arınç'ı eleştiren Topçuoğlu, "Geçenlerde çok üzücü bir şekilde açıklamalarda bulundu. Biz şehit aileleri olarak kimsenin aklına muhtaç değiliz. Bizleri hiçbir güç, hiçbir kurum yönlendirmemektedir. Bunu buradan kendisine iletirken 'beyefendi sen de bir erkek olarak susmasını bil!" dedi.

Okunma Sayısı: 2705
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    4.8.2015 18:52:28

    AKP nin kullanmadığı,istismar etmediği,yozlaştırıp bırakmadığı hangi kutsal,hangi değer,hangi mesele kaldıki.Beylerde AR DAMARI ÇATLAMIŞ,İZ'ANLARI,VİCDANLARI,İNSAFLARI BUHARLAŞMIŞ.EEE CEHENNEM SİZLERİ YAKMAYACAKTA ŞEHİTLERİ Mİ YAKACAK.CEHENNEM SİZLERDEN DAHA KALIN KÜTÜK BULABİLİRMİ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı