"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mavi Marmara tazminatlarını Türkiye ödeyecek

25 Haziran 2017, Pazar
İsrail’in Mavi Marmara katliâmı için ödediği 20 milyon dolar tazminat 10 şehidin ailerine ait hesaplara yatırıldı. Ancak anlaşma gereği yaralılar ve suçtan zarar görenlerin İsrail aleyhine açtığı tüm tazminat dâvâlarını Türkiye üstlenecek.

Karar’dan Hilal Öztürk’ün haberine göre İsrail’in Mavi Marmara Gemisine yaptığı kanlı saldırıda şehit düşen 10 Türk vatandaşının ailelerine tazminatları ödendi. İki ülke arasındaki anlaşma gereği İsrail’in şehit aileleri için ödediği 20 milyon dolar, 2’şer milyon dolar olarak aileler arasında eşit olarak dağıtıldı. Böylece İsrail’in sorumluluğu da sona erdi. Gemide yaralanan 50 aktivist ve suçtan zarar gören yüzlerce mağdurun yasal muhatabı ise artık Türkiye Maliye Bakanlığı. İsrail aleyhine açılan her bir tazminat dâvâsı Türkiye tarafından yüklenilecek. Şimdiye kadar mağdurların açtığı tazminat dâvâlarının sayısının 36 olduğu öğrenildi.

Bu davalar İstanbul, Diyarbakır, Kayseri ve Nevşehir’de açıldı. Dâvâlarda 472 bin 100 TL maddi, 15 milyon 188 bin TL manevi tazminat talep edildi. Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme sürecini bekleyen mağdurlar, muhatabın belli olmasının ardından arka arkaya dava açmaya hazırlanıyor. Yurt dışındaki mağdurlarla birlikte yüzlerce tazminat dâvâsı açılacağı belirtiliyor.

Adalet Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı Mavi Marmara şehitlerinin tazminatlarıyla ilgili koordine bir çalışma yürüttü. Şehit aileleri geçtiğimiz hafta Adalet Bakanlığı’na dâvet edilerek görüşmeler gerçekleşti. 20 milyon dolar tazminatın miras hukukuna göre her aileye paylaştırılacağı bildirdi, aileler de ibra etti. Bakanlık her aileye 2’şer milyon dolar tazminat ödemesini yaptı. Ailede 18 yaşından büyük çocuklar varsa onların da kendi adına açılan hesaplara tazminatlar yatırıldı. Şehit aileleriyle ilgili tazminat ödemeleri tamamlandı.

Etiketler: mavi marmara
Okunma Sayısı: 4387
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ramazan

    25.6.2017 21:51:32

    Tek adam uygulamaları böyle bir şeymiş uyguladık gördük.

  • Naci

    25.6.2017 18:31:54

    Bütün ülke ve devlet hiç de hoş olmayan bir yere doğru gidiyor.olup bitmekte olan gelişmelere bakınca varış nereye ve nasıl olacak bilemiyorum ama bu şartlarda iyimser de olamıyorum .Maalesef bütün bunlar tek bir kişinin sonu gelmez hırs ve kaprisleri nedeniyle gerçekleşiyor. Bütün bir ülke, tek bir kişinin mantık dışı kaprislerinin esiri ve oyuncağı haline geldi.Toplum ise tarifi çok zor bir ruh hali içinde. Toplumsal bir imtihan içindeyiz.

  • Fatih

    25.6.2017 05:59:05

    O kadar seyden sonra hersey israilin istedigi gibi oldu, birilerini israil usagi olmakla suclayanlarin kulaklari cinlasin !

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı