"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mazlumder: Âdil olun!

12 Ekim 2016, Çarşamba
İnsan Haklaı Ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şubesi ‘hukuk’ çağrısı yaptı.

‘OHAL ile hukukun temel ilkeleri askıya alınmamalıdır’ diyen MAZLUMDER şu açıklamalarda bulundu: Olumsuz seyir esnasında MAZLUMDER olarak bizler için en temel endişe kaynaklarından birisi OHAL çerçevesinde yapılan uygulamalarla, siyasi beyanatlarda sürekli adalet ve özen vurgusu yapılıyor olmasına rağmen hız kesmeyen bir şekilde ağır ve kitlesel mağduriyetlere yol açılıyor olduğu gerçeğidir. Yaşanan durumun vahameti Sayın Cumhurbaşkanı tarafından dahi ifade edilmekte ancak yol açılan mağduriyetler aynı hızla devam etmektedir. Yüzlerce masumun canına ve hepimizin geleceğine kasteden darbe teşebbüsünün bir insanlık suçu olduğu ve bu suça karışmış olanların adil ve aleni yargılamalar sonucu hukukun öngördüğü en ağır cezalara çarptırılmaları gerektiği açıktır. Ancak gelinen aşamada aldığımız şikâyetler ve başvurular üzerinden, bu kadar ağır bir suçlamanın gerçekte masum olan kişilere atfedilmesinin dayanılmaz ağırlığı karşısında, darbeye herhangi bir şekilde karışan-karışmayan, örgüt üyesi olan-olmayan ayrımının kılı kırk yararcasına bir titizlikle ve adalet çerçevesinde yapılması gerektiğini bir kez daha vurgularız.

Cadı avına dönüşmesin

Yapılan tavsiyelerin cadı avına döndüğünü belirten MAZLIMDER yetkilileri acilen önlem alınması gerektiğini belirterek şunları dedi: “Hukuki süreç içinde masum kimselerin de olduğu insanların yığınlar halinde işlerinden edildikleri, gözaltına alındıkları ya da tutuklandıkları ve suçsuzlukları tespit edilerek kurtulan bazı kimseler dışında etkili referans/belge bulamayan birçok insanın mağdur olduğu ve bir cadı avına dönüşmemelidir. Aksi halde bu süreç darbecilerin amaçlarına da hizmet edecek ve bu hengâmeden çeşitli yollarla güç ve meşruiyet devşirilmesine ortam hazırlanacaktır.”

Etiketler: ohal, mazlumder
Okunma Sayısı: 3050
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • SAİD HAKTAN

    12.10.2016 10:59:26

    Kusura bakmayın Çok geciktiniz...Bu çağrı Genel başkanınızca yapılmalı idi 25 temmuz sabahı.......Kimbilir hangi yakınınız için gelen tutuklama talebine böyle çağrıda bulunuyorsunuz.....YİNE DE SAĞ OLUN......

  • Serdar celik

    12.10.2016 09:53:39

    Guzel yazi

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı