"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meclis'te divan düğümü çözüldü

08 Temmuz 2015, Çarşamba 15:15
TBMM Başkanlık Divanı'nın 18 kişiden oluşmasına ilişkin Meclis Başkanlığı'nın önerisi Genel Kurul'da kabul edildi.

TBMM Başkanlık Divanı 18 kişiden oluşacak. MHP ve HDP Başkanlık Divanı'nda 3'er üye ile temsil edilecek.

Danışma Kurulu'nda Başkanlık Divanı'nın üye sayısı ve görev dağılımında uzlaşma bugün uzlaşma sağlandı. AK Parti, CHP ve HDP TBMM Başkanlık Divanı'nın 18 üyeden oluşmasında görüş birliğine vardı ve üye dağılımı belli oldu. Buna göre; Başkanlık divanında AK Parti'den 8, CHP'den 4 ve MHP ile HDP ise 3'er üye temsil edecek.

İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı seçilmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığına atanan Vecdi Gönül'ün atama kararı okunarak, Genel Kurul'un bilgisine sunuldu. Ardından Gönül kürsüye gelerek yemin etti.  

Meclis Başkanı Yılmaz'ın, Meclis Başkanlık Divanı'nın 18 kişiden oluşmasına ilişkin önerisi Genel Kurulun onayına sunularak kabul edildi. Buna göre AK Parti'ye 1 başkanvekili, 4 katip üye, 2 idare amiri, CHP'ye 1 başkanvekili, 2 katip üye, 1 idare amiri, MHP'ye 1 başkanvekili, 1 katip üye, 1 idare amiri ve HDP'ye de 1 başkanvekili, 1 katip üye ve 1 idare amiri düşüyor. 

Genel Kurul'da Lübnan'da Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında bulunan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda Hükümete yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşmelerine geçildi.

MHP İLE HDP ARASINDA KRİZ ÇIKMIŞTI

TBMM, Başkanlık Divanı’nın seçimi öncesi MHP ve HDP arasındaki üye sayısı krizi yaşanmıştı. 80'er milletvekili olan MHP ve HDP'ye düşen 5 koltuğun paylaşımı toplantı yapılmadan önce krize dönüşmüştü. HDP, 3 üyelikte ısrar ederken, MHP ise aynı oy oranına sahip olmayan HDP ile aynı sayıda üyelik olmayacağını söylemişti.

AA

Okunma Sayısı: 1937
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı