"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Medresetüzzehra dejenere edilemez

28 Mayıs 2016, Cumartesi 07:51
Çeşitli haber sitelerinde "Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin 103 yıllık hayali gerçekleşiyor" şeklinde haberleştirilen Zehra Üniversitesi projesine araştırmacı yazar Müfid Yüksel'den tepki geldi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bediüzzaman eğitimde/Din eğitiminde Bologna sistemini öngören bir Pozitivist değildi. Telbis yapmayın." diyen Yüksel, "Bakanlar kurulunca kabul edilen Bologna sitemine dayalı modern/seküler Üniversite taslağı Bediüzzaman'ın "Medresetuzzehâ" projesi değildir." diyerek söz konusu projenin Üstad Bediüzzaman'ın "Medresetüzzehra" projesi ile alakası olmadığını dile getirdi.

SIRA MEDRESETÜZZEHRA PROJESİNE Mİ GELDİ?

Müfid Yüksel'in tweetlerini "Risale-i Nur devlet tekeline alınamayınca sıra Medresetüzzehra projesinin dejenere edilmesine mi geldi?!" yorumuyla paylaşan Genel Yayın Yönetmenimiz Kâzım Güleçyüz ise şu açıklamalarda bulundu:

Medresetüzzehra Risale-i Nur hizmetiyle sivil zeminde manen inşa edilmiş ve bütün insanlığa mal olmuştur. Onu hiç kimse dejenere edemez.

Kemalist şablonlar çerçevesinde gündeme getirilen bir projenin adı öyle konulsa da Bediüzzaman'ın Medresetüzzehra'sıyla hiçbir ilgisi yoktur.

"EĞİTİM ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA UYGUN YAPILIR" MADDESİ

Anayasanın 42. maddesinde bulunan "Eğitim ve öğretim, Atatürk ilke, inkılapları doğrultusunda, (...) yapılır." şeklindeki kanunla Bediüzzaman'ın Medresetüzzehra üniversitesinin nasıl eğitim verebileceği merak konusu. 2002 yılında iktidara gelen AKP, aradan geçen süre zarfında darbe anayasasını değiştirmiş değil.

Haber: Mücahit Çakır / [email protected]

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3091
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı