"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Medya darboğazda

03 Mart 2019, Pazar
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, hükümetin medyayla ilgili yürüttüğü “Benim fikrimi savunmayanlar yaşamasın” politikasının etkili olduğu görüşünde.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, Flash TV’nin yayın hayatına ara vermesinde, hükümetin medyayla ilgili yürüttüğü “Benim fikrimi savunmayanlar yaşamasın” politikasının etkili olduğu görüşünde.

DW Türkçe’ye konuşan Durmuş, “Türkiye medyası ciddi anlamda bir darboğazda. Yazılı medya da görsel medya da aynı durumda. Yazılı medya kağıt kriziyle, tirajların düşüklüğü ile uğraşırken, görsel medya da reklamların azalması ile sıkıntılar yaşıyor. Mevcut bu yaşanan gelişmelere iktidarın yayın politikasını beğenmediği medya kuruluşlarına yönelik uyguladığı politikalar da eklenince sürdürülebilirlik daha zor hale geliyor” ifadesini kullandı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş

Durmuş, “İktidarın medya alanına ilişkin genel politikası, ‘Benim fikrimi savunmayanlar yaşamasın’ olduğundan krizler daha da derinleşiyor. Flash TV’nin yayınlarına ‘İktidar sahiplerinin hukuk tanımaz uygulamaları; idari, siyasi ve mali baskılar dayanılmaz bir hal aldı’ açıklaması yaparak ara vermesi bu baskının bir örneği” diye ekledi. TGS Başkanı, “Türkiye’yi yönetenlerin bir an evvel medya alanına ilişkin politikalarından vazgeçmesi ve basın özgürlüğüne saygı göstermesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Flash TV yayınına ara verdi

Türkiye’nin ilk özel televizyon kanallarından Flash TV, yayın hayatına ara verdiğini duyurdu. Kanaldan yapılan yazılı açıklamada, “Uzun süredir yaşadığımız ve artık çekilmez hale gelen baskılar nedeniyle bir süre sesimizi kısıyoruz. İktidar sahiplerinin hukuk tanımaz uygulamaları, idari ve siyasi baskılar dayanılmaz hal aldı. Tüm çalışanlarımızın ve paydaşlarımızın zarar görmesini önlemek ve 28 yıllık televizyonculuk tarihimize gölge düşürmemek için yayınlarımıza bir süre ara vermek kararımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.

Etiketler: Türkiye, medya, basın, gazete
Okunma Sayısı: 1986
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı