"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Mega Kent' İstanbul dilenciler şehri oldu!

20 Nisan 2015, Pazartesi 09:16
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, "Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin büyük bölümü iş umuduyla İstanbul'da yaşamayı tercih ediyor" dedi.

Özgenç, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Ancak iş bulamayan Suriyelilerin bir kısmı parklarda barınıyor, bir kısmı ise dileniyor. Suriyelilere sıcak aş, barınacak yer mi verilmedi, yoksa arka planda başka şeyler mi var?

LALE FESTİVALİ DİLENCİ KİRLİLİĞİNİ ÖRTMÜYOR!

Suriyeli dilencilerin İstanbul'a verdiği olumsuz görüntüyü lalelerin güzelliği kapatmıyor. Bir başka ifade ile; Lalelerin İstanbul'a kattığı güzelliğe Suriyeli dilencilerin olumsuz görüntüsü gölge düşürüyor!

İstanbul'un hemen hemen her tarafında elinizi sallasanız bir Suriyeli dilenciye çarpar oldu. Olay o kadar vahim olmasına rağmen İstanbul yönetimi bu durumu görmüyor mu?

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'de farklı illere yerleşen Suriyeliler, İstanbul'un hemen her sokak başında hayatlarını dilencilik yaparak kazanmaya çalışıyor. Zira Suriyeli dilenciler için ne yaparsanız yapın, hangi imkânları sunarsanız sunun sokaktan ayrılmıyorlar. Azalmıyorlar, aksine gün geçtikçe çoğalıyorlar.

DİLENCİLER, ESNAFI VE SÜRÜCÜLERİ BIKTIRDI

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Sokaklarda kalan ve dilenen Suriyelilerin sayısının 10 bin kişi civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu sayının büyük çoğunluğuna İstanbul ev sahipliği yapıyor. Fatih, Eminönü, Aksaray, Taksim başta olmak üzere şehrin her yerinde karşınıza Suriyeli olduğunu söyleyen bir dilencinin çıkması işten bile değil. Dilencilik bugün sadece İstanbul'da değil dünya kentlerinin çoğunda önemli bir toplumsal problem olarak algılanmaktadır.

İSTANBUL YÖNETİMİ GÖRMÜYOR MU?

Özellikle İstanbul'da dilencilik organize bir iş hatta bir meslek halini almış. Yoksul olmamalarına karşın, kendilerini ihtiyaç sahibi göstererek dilenmeyi yaşam biçimi haline getirenler var.

SURİYELİLER İÇİN YARDIM FONU KURULMASINI ÖNERİYORUZ

Biz KOBİDER olarak diyoruz ki; tarihi ve turistik bir şehir olan İstanbul dilenciler şehri algısından kurtarılması için bu elzem meseleye bir an önce el atılmalı. Sonuç olarak bu durum 'Yeni Türkiye'ye yakışmıyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3000
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı