"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mehmet Baransu tutuklandı

02 Mart 2015, Pazartesi 17:16
'Kumpas' soruşturmasında gözaltına alınan gazeteci Mehmet Baransu tutuklandı. Sorguda Balyoz belgelerini kimden aldığı sorulan Baransu, "Bir kişiden aldım. Uzun zaman oldu, tam tarihini hatırlamıyorum" dedi.

Baransu tutuklama istemiyle mahkemede sorgulanmadan önce emniyette 17 sayfalık ifade verdi.  İfade için hazırlanan sorularda Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen yazıya yer verildi.

Savcılık, soruşturma kapsamında Mehmet Baransu tarafından savcılığa teslim edilen belgeler arasında gizli belge olup olmadığını sordu. Genelkurmay, “Belgeler üzerinde yapılan inceleme sonucunda Balyoz, Suga, Çarşaf vb isimlerle hazırlanmış olanlar TSK’ya ait belgeler değildir.” dedi.

Genelkurmay, belgeler arasında 118 adet ‘çok gizli’ belge olduğunu da belirtti.

İfadede Baransu’ya belgeleri savcılığa kimin teslim ettiği soruldu. Mehmet Baransu, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turan Çolakkadı’nın istemesi üzerine belgeleri kendisinin savcılığa teslim ettiğini’ söyledi. Belgelerinin orjinallerini imha etmediklerini belirtti.

Baransu, Balyoz haberlerine konu olan belgeleri de Taraf Gazetesi’ne giderken yolda gördüğü bir kişinin verdiğini anlattı. Baransu, bu kişinin kendisini emekli asker olarak tanıttığını söyledi.

"Tarihi hatırlamıyorum"

Baransu’ya haberinin kaynakları da soruldu. Emniyet sorgusunda ‘Bunları kim yada kimlerden hangi tarihte teslim aldınız?’ sorusunu  yöneltildi. Baransu bu soruya, ‘Bu belgeleri bir kişiden aldım, uzun zaman oldu tam tarihini hatırlamıyorum’ diye yanıt verdi. Baransu bu kişiyle Taraf Gazetesi’ne yakın bir yerde görüştüğünü söyledi.

Sorguda ‘Çok gizli belgeleri gazetede kimlerle incelediniz? sorusu da yöneltildi. Baransu, belgeleri Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur ile birlikte incelediklerini ifade etti.

Baransu devletin askeri hareketanı  tehliyekeye sokacak belgelerin yayınlanmadığını da belirtti.

Balyoz davası kapsamında hazırlanan son bilirkişi raporunda dijital verilerin sahte olduğu yönünde rapor verildiği hatırlatılarak, “Bu sahte dijital verileri siz mi ürettiniz?’ diye soruldu. Mehmet Baransu, “Hayır. İddia edildiği gibi ‘sahte dijital verileri’ ben ürettiysem orjinal hallerini neden savcılığa vereyim?” diye yanıt verdi.

Okunma Sayısı: 1496
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    3.3.2015 06:22:17

    Eğer bu şahıs hatalı ise o zaman balyoz,ergenekon vs.darbe iddiaları ve suçları nedeniyle yapılantutuklamalardan SİYASİ RANT için söz söyleyenler elebaşlarıdır.Derhal onlarında tutuklanması şarttır.Madem KUMPAS var o zaman bu kumpasta hep yanıldık diyenler asıl suçlulardır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı