"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mehmet Görmez: Tüm Müslümanlığın umutları şu anda bize bağlı

25 Mayıs 2016, Çarşamba 17:20
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünya üzerindeki tüm Müslümanlar'ın yardım için Türkiye'ye umut bağladığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri Konferansı için geldiği Sakarya'nın Sapanca İlçesi Kurtköy Mahallesi'nde Sapanca Çok Amaçlı Yatılı Hafızlık Kuran Kursu'nun açılışını yaptı. 

Görmez, açılışta yaptığı konuşmada dünya üzerindeki tüm Müslümanla'rın yardım için Türkiye'ye umut bağladığını anlatırken, "Umutlar bize bağlanmış. 1000 haneli bir köyde misafir kaldım. Sabah kalktığımda evin önünde bir kuyruk oluşmuştu. Evin sahibine, 'Bu nedir?' dedim. 'Hocam duymuşlar ki, sen bize çok güzel bir Kuran-ı Kerim hediye olarak getirmişsin, iman ettikleri kitabı bir defa görmek, öpmek ve başlarına koymak için evin önünde kuyruk oluşturdular. Böyle mahrum dünyalar var" dedi.

Van'ın Çaldıran İlçesinde PKK'nın düzenlediği ve 6 askerin şehit olduğu saldırıya değinen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez şöyle konuştu:

"Çokca evlatlarımızı şehit veriyoruz. Dün Çaldıran'da 6 evladımızı daha şehit vermiş bulunuyoruz. Cenab-ı Hak hepsine rahmen eylesin. Cenabı Hak bize millet olarak, Allah birlikten, beraberlikt, kardeşlikten bir an olsun ayırmasın. Onların uğruna canlarını verdikleri değerlere sımsıkı bağlı kalmayı bizlere nasip eylesin. Evlatlarını şehit veren bütün ailelere, annelere babalara, eşlere, çocuklarının yüreklerine sekinet nasip eylesin." 

Başkan Görmez, Sapanca'da düzenlenen konferansta Türkiye'den yurt dışına göç eden mültecilere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bu yıl üzerinde durduğumuz konu da Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din hizmetleri, yani sadece ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz değil, ülkemiz üzerinden Avrupa'ya göçen 1 milyonu aşkın Suriyeli kardeşlerimize oradaki vatandaşlarımızın nasıl sahip çıkması gerektiğini, onların oralarda misyonlerlik faaliyetlerine maruz kalmadan kendi kimliklerine kendi dinlerine bağlı kalarak hayatlarını idame ettirmelerini nasıl sağlayabiliriz onları konuşuyoruz." 

Konuşması sonrasında Kuran kursunun açılışını yaparak, binadaki derslikleri inceleyen Başkan Görmez, daha sonra konferansın yapıldığı otele döndü. 

İttihad-ı İslam’a giden yol

http://www.yeniasya.com.tr/halil-elitok/ittihad-i-islam-a-giden-yol_396416

Anarşi ve terörden kurtulmanın yolları

Büyük bir vatansever olan Said Nursi; Bu vatan ve bu milletin anarşilikten, terörden, kaostan, büyük tehlikelerden kurtulmasının beş temel esasa bağlı olduğunu söyler: EMNİYET, MERHAMET, HÜRMET, HARAMDAN KAÇMAK, SERSERİLİKTEN KURTULMAK.

http://www.yeniasya.com.tr/atilla-yilmaz/anarsi-ve-terore-said-nursi-den-cozumler-bize-ne-oldu_389492

Üstad Bediüzzaman’dan birlik çağrısı

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/ustad-bediuzzaman-dan-birlik-cagrisi_378412

Üstad'a göre İslâm Birliği ve Güneydoğu

İslâm Birliği tarih boyunca, bütün insanlık için hem barış, hem de bir denge unsuru olmuştur.

Bu birlik, dünya barışı açısından önemli bir esas olduğu gibi, dünya-âhiret dengesi bakımından da Müslümanlar için son derece önemlidir.

Nitekim Bediüzzaman Hazretleri: “Bu zamanın en büyük farz vazifesi İttihad-ı İslâm’dır.” der. Bugün dünya özellikle İslâm dünyası büyük bir değişim ve dönüşüm geçiriyor ve dengeler yeniden kuruluyor. Geçiş dönemlerinin sağlıklı olması ve kaybedenlerden olmamak için, İslâm dünyası olarak her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var… Ayrıca bu dinî bir vecibe…

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/ustad-a-gore-islam-birligi-ve-guneydogu_377989

Büyük İslam Alimi Bediüzzaman’a göre dünya birliği

“İki cihanın rahat ve selâmetini iki harf tefsir eder, kazandırır: Dostlarına karşı mürüvvetkârane muaşeret ve düşmanlarına sulhkârâne muamele etmektir. (Mektubat, Sayfa: 258)

Günümüzde dünyanın küçük bir köy haline gelmesi ile birlikte insanlığın barışık ve mutlu yaşaması âciliyet derecesinde önem kazanmıştır.

Bediüzzaman’ın, bundan yaklaşık yüz sene önce “sulh-ı umumi” diye ifade ettiği dünya barışı konusundaki görüşlerinin önemi henüz yeni anlaşılmaktadır.

Bu, tarihin gelişim süreci içinde geleneklere, değerler penceresinden değil de, ırkçılık ağırlıklı ulusalcılık konseptinden bakanların hâlen anlayamadığı bir durumdur.

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/buyuk-islam-alimi-bediuzzaman-a-gore-dunya-birligi_369395

Bediüzzaman'ın 'Adem-i merkeziyet' fikrine bakışı nasıldı?

Adem-i merkeziyet: Bir idareye bağlı olan bölümlerin, kendi kendilerini idare etme sistemi, yerinden yönetim.

''Onun tevili güzel; fikren taakkul edebiliriz, amma istidadımızla amelen tatbik edemeyiz. Tatbikine çok zaman lâzım. Biz ki ekseriz, muvahhidiz; tevhidle mükellef olduğumuz gibi, ittihadı tesis edecek muhabbet-i milliye ile muvazzafız. Eğer unsur lâzım ise, unsur için bize İslâmiyet kâfidir.​'' 

Konuyla ilgili olarak Risale-i Nur'da yer alan bölümleri okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risale-i-nur-dan/bediuzzaman-in-adem-i-merkeziyet-fikrine-bakisi-nasildi_323619

Adem-i merkeziyet ve Bediüzzaman

Bediüzzaman’ın bilhassa Kürt nüfusun yoğun olduğu bölgelerde muhtar/özerk bir siyasî yapı teşkilini desteklediği şeklindeki hatalı değerlendirmeler, zaman zaman gündeme taşınarak tartışılmaktadır.

Orhan Dindar'ın konuyla ilgili önemli yazısını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/orhan-dindar/adem-i-merkeziyet-ve-bediuzzaman_328489

 

DHA

Okunma Sayısı: 2004
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necati ALCA

    26.5.2016 07:59:47

    SİZİN HARAMİLİKLERE SESSİZ KALMANIZ İÇİNMİ TÜM MÜSLÜMANLIĞIN UMUDU SİZE BAĞLI

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı