"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mehmet Niyazi vefat etti

12 Mayıs 2018, Cumartesi
Yazılamamış Destanlar, Çanakkale Mahşeri, Yemen Ah Yemen, Varolmak Kavgası, Dahiler ve Deliler romanlarının yazarı Mehmed Niyazi vefat etti.

Mehmed Niyazi, yaklaşık bir aydır akciğer yetmezliği sebebiyle hastanede tedavi görüyordu.

Mehmed Niyazi kimdir?

1942 yılında Akyazı’da doğdu. İstanbul Haydarpaşa Lisesi’ni ve İ.Ü. Hukuk Fakültesi’ni bitirdi (1967). Uzun yıllar Almanya’da kaldıktan sonra 1988 yılında yurda döndü. Zaman ve Tercüman gazetelerinde günlük fıkralar yazdı. Mehmet Niyazi Türk kültür ve bilim hayatına hem hikâyeci, hem romancı olarak hem de fikir adamı olarak katkılar yaptı. Mehmed Niyazi ayrıca Ötüken Neşriyat’ın da kurucuları arasındaydı. Bir romancı olarak Mehmed Niyazi karakterlerini gerçek hayattan, hatıratlardan ya da arşiv kayıtlarından seçmiştir. Mehmed Niyazi’nin cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Marmara İlahiyat Camii’nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

Etiketler: mehmet niyazi
Okunma Sayısı: 3545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Selami Hasanlı

    12.5.2018 10:47:31

    Allah rahmet etsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı