"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mekke’nin Fethi yurdun dört bir yanında kutlandı

31 Aralık 2014, Çarşamba 22:54
Kırşehir'de Mekke’nin Fethi programı düzenlendi.

Düzenlenen programa İl Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Güneş, Saadet Partisi İl Başkanı Ali Köksal, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Adem Söğüt Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube Başkanı Mehmet Terzioğlu katıldı.

Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinliğe katılan Arifan İlahi Grubu ‘Mekke-Mekke ve Affet Ya Rabbi’ ilahilerini seslendirdi. 

Programda konuşan AGD Şube Başkanı Mehmet Terzioğlu, dünya kan ağlarken yılbaşı kutlamalarının doğru olmadığını dile getirdi. Terzioğlu, “İçinde bulunduğumuz zaman diliminde en çok neye ihtiyacın olduğu sorulsa şüphesiz Peygamber Efendimiz'in (sav) ahlakına ihtiyaç vardır.” dedi. Terzioğlu, 2 Ocak Cuma günü kutlanacak olan Mevlit Kandili’ni kutlayarak sözlerini bitirdi. 

Program ‘Çağrı’ filminin Mekke’yi Fetih etme sahnesi ve çeşitli sinevizyon gösterisi ile devam etti. Program sonunda Siyeri Nebi yarışmasında derece alanlara ödül verildi.

 

ANTALYA

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Temsilciliğince Mekke'nin fethinin 1384. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Turgut Özal Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve Kerem Sevil'in ilahi konseriyle başlayan programda, hafızlar Yahya Korkmaz ile Ömer Yılmaz Kur'an-ı Kerim okudu. 

AGD Antalya Temsilcisi Ahmet Muhammed Pişirici, burada yaptığı konuşmada, dernek olarak 81 ilde 600'e yakın noktada Mekke'nin fethinin 1384. yıl dönümünün kutlandığını söyledi. 

Pişirici, programlarla gençleri bu gece yapılan her türlü fesattan kurtarmayı amaçladıklarını belirtti.

Programda Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın mesajı okundu. Kum sanatı sanatçısı Ömer Faruk Elmas, Mekke'nin fethedilişini şekillendirdiği kum taneleriyle anlattı. Pişirici, Antalya'da düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verdi.

Gecede yapılan çekilişle 4 kişi umreyle ödüllendirildi. Program, şiir dinletisi ile sona erdi.

ANKARA

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "Dünyanın neresine bakarsanız bakın Müslümanlar binbir türlü sıkıntı, işkence ve dertlerle karşı karşıya" dedi.

Turhan, derneklerince Menderes Spor Salonu'nda organize edilen "Mekke'nin Fethi'nin 1384. Yılı" programına katıldı.

Kuran'ı Kerim tilaveti, ilahi okunması ve derneğin tanıtım filminin izletilmesinin ardından konuşan Turhan, Mekke'nin tarihteki önemini anlattı.

Turhan, Sarıkamış'ta, Mekke ve İstanbul'un fethindeki, Çanakkale'deki şehitlerle alakalı sadece anma programı yapmadıklarını ifade ederek, "Şehitlerimizi yadetmek, anmak çok çok önemli ama fetihlerin ne mana ifade ettiğini, bizim için dünyanın birçok bölgesinde zulümler yaşanırken bu fetihlerden ne anlamlar çıkarmamız gerektiğini bu çalışmalarda değerlendirmemiz lazım" dedi.

 Dünyanın çoğu yerinde Müslümanların çeşitli sıkıntılar çektiğini vurgulayan Turhan, şunları kaydetti:

"Dünyanın neresine bakarsanız bakın Müslümanlar binbir türlü sıkıntı, işkence ve dertlerle karşı karşıya. Neredeyse her ramazan ayımızı bir Müslüman coğrafyasıyla geçiyoruz. Sizler geçtiğimiz ramazanda birçok defa protestolar yaptınız. Hangi İslam coğrafyasını konuştuk? Filistin'i Gazze'yi konuştuk. Ondan bir yıl önceki ramazanda ne konuştuk? Mısır'daki 5 binden fazla şehidimizi konuştuk. Ondan önceki ramazanda da nereyi konuştuk? Arakan'daki binlerce şehidimizi konuşmuştuk. Arakan'da Müslümanların gözleri önünde annelerin ve babaların ellerini bağlayarak yanan ateşin içerisine attılar. Bu zulümler, bu işkenceler, bu sıkıntılar varken biz Çanakkale'nin, Sarıkamış'ın, fetihlerin bittiğini iddia edebilir miyiz? Fetihler ve mücadeleler devam ediyor."

Turhan'a, konuşmasının ardından çeşitli hediyeler sunuldu.

Afyonkarahisar 

Afyonkarahisar'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mehmet Akif Ersoy Düşünce Topluluğu tarafından Mekke'nin fethinin 1384. yılı kutlandı.

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Kuran'ı Kerim ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

AGD'nin, Mekke'nin fethine ilişkin hazırladığı tanıtım filmi izlenmesinin ardından, tiyatro gösterisi yapıldı.

AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, yaptığı konuşmada, Miladi takvime göre 1 Ocak 630 tarihinde fethedilen Mekke'nin, fetih yıldönümünde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

AGD'nin 81 şubesinde ve 600'ü aşkın noktada Mekke'nin fethi programları düzenlendiğini anımsatan Üyümez, fetihlerle elde edilen bu topraklarda yılbaşı kutlaması yapılmasını eleştirdi.

Bütün bu söylemlerinde, Hıristiyan'lara ve Hıristiyan'ların kutsalı olan Noel’e ya da Noel Baba'ya karşı, onların kutsalını incitecek bir tavır takınmaktan da uzak durduklarını dile getiren Üyümez, şöyle konuştu:

"Kimsenin kutsalını aşağılamak ya da hor görmek durumunda değiliz. Şunu da belirtmekten imtina etmeyiz. Diğer peygamberler gibi Hazreti İsa da bir İslam peygamberidir. Hazreti İsa'nın yolundan gitmek ancak Müslüman olmakla mümkündür. Aynı şekilde Hazreti Musa'nın yolundan gitmek de ancak Müslüman olmakla mümkündür. Allah katında tek din vardır, o da İslam dinidir. Birilerinin söylediği gibi üç büyük din, üç semavi din, üç İbrahimi din vesaire yok. Tek hak din var, tek İbrahimi din var. O da İslam’dır. Elhamdülillah biz Müslümanız. Biz inancımız gereği Müslüman olsun ya da olmasın bütün insanların hak ve hukukunu gözetmekten sorumluyuz. Yeryüzünde insan gibi yaşamak her renkten, her ırktan ve inançtan herkesin hakkıdır. Şimdi bu coğrafyada 300 yıldır İslam’a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşı var. 300 yıldır bu toprakların çocuklarına 'insan insanın kurdudur' diyen batının ürettiği paradigmalar sistemli bir şekilde çıkış yolu olarak dayatılmaya çalışıldı. 

Etiketler: mekke, fetih, kutlama
Okunma Sayısı: 2615
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı