"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Memurlar da Cuma'ya gidebilsin

30 Temmuz 2015, Perşembe 16:04
Memur-Sen, kamu görevlileri için cuma namazı vaktinde 1 saat fazla izin istedi.

Memur-Sen, cuma namazı sebebiyle kamu görevlilerinin öğle tatili süresinin cuma günleri için 2 saat olmasını talep etti. 

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, konfederasyonun toplu sözleşme tekliflerine, "Cuma Namazı Vakti İzin Süresi" maddesi eklendi.

Teklifte, kamu görevlilerinin öğlen arası süresinin cuma günleri için, cuma namazı vaktini de içerecek şekilde 2 saat olarak belirlenmesi talep ediliyor.

Memur-Sen, teklifinde, kamu görevlilerinin din ve vicdan hürriyeti, ibadet hürriyeti ve siyaset yapma haklarının teminat altına alınmasını da istedi.

Kılık kıyafet özgürlüğü de masada olacak

Memur-Sen 3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğüne ilişkin olarak, "Kamu görevlileri, 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik' hükümlerinde başta başörtüsü olmak üzere kılık kıyafet yasağı sonucu doğuran ve evrensel hukukun, insan onurunun ve temel özgürlüklerin ruhuna aykırı hükümlere tabi olmaksızın, özgür tercihleriyle belirledikleri kılık kıyafetle kamu hizmeti sunabilirler. Bu hakkın kullanılmasında, bağlı bulunan bakanlık, yargı organları ve benzeri çerçevede görev yapılan kurum dahil olmak üzere unvan, kadro, mesleğin niteliği ve benzeri sebeplere dayalı ayırım ve sınırlama yapılamaz" teklifini de masaya taşıyacak.

AA

Okunma Sayısı: 2532
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı