"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meral Akşener: DP ile yürümek istiyoruz

02 Mayıs 2018, Çarşamba 01:32
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Ziyaret sonrasında konuşan Akşener, DP kökenli olduğunu belirterek DP ile birlikte yol yürümek istediklerini vurguladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Bir saat kadar süren görüşmenin ardından liderler ortak bir basın açıklaması yaptı. Yaptıkları olağanüstü kongre dolayısıyla hem hayırlı olsun ziyareti, hem de seçim süreci hakkında bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Güncel siyasetin meselesi olarak ittifaklar dahil olmak üzere cumhurbaşkanlığıyla ilgili düşüncelerimizi karşılıklı olarak paylaştık” dedi. Birtakım değerlendirmeler yapma imkanı bulduklarını söyleyen Uysal, “Geçmişten bugüne ortak değerleri, idealleri, büyük Türkiye tasavvuru ile ilgili ortak düşünceleri paylaşma, Türkiye’nin derinden bir nefes alabilmesi adına, ortak bir yaşam, ortak bir gelecek kurmak adına çeşitli değerlendirmeler yaptık. Güncel siyasetin meselesi olarak ittifaklar dahil olmak üzere cumhurbaşkanlığıyla ilgili düşüncelerimizi karşılıklı olarak paylaştık. Bugüne kadar belirli periyotlarla çeşitli platformlarda ve zamanlarda Türkiye’nin içinde bulunduğu hal ile ilgili pek çok ortak düşüncemizi paylaşmış idik” diye konuştu.

Yeni bir anlayış şart

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yaptığı açıklamada, “İyi Parti’yi kurma aşamasında bulunduğumuz andan itibaren hep iki şey söyledim. Demokrat Parti ve Sayın Genel Başkanla ilgili olarak birlikte bir yol yürümeyi hayal ettiğimi, arzu ettiğimi söyledim. İkincisi ise Saadet Partisi ile bir yol yürümeyi arzu ettiğimi ifade ettim. Biz yeni bir siyasi anlayışı Türkiye’ye getirmek zorundayız; o da açıklık şeffaflık üzerine bir siyasi anlayışı, görüşü ve bu görüşe uygun davranmayı gerektiriyor” diye konuştu..

DP, önemli bir geleneğin partisi

Demokrat Parti’nin Türk siyasetinin çok önemli insanlarını yetiştirmiş bir siyasi gelenek olduğunu ifade eden Meral Akşener şunları söyledi; “1946, 1950 gibi çok önemli tarihlerde Türkiye’nin demokrasiye geçişinin, Türkiye’nin tek partili yönetim anlayışından çok partili yönetim anlayışına geçişiyle ilgili olarak önemli mücadele vermiş bir siyasi gelenektir. Benim başlangıcımın da bildiğiniz gibi Doğru Yol Partisi’nde olmuştu. Dolayısıyla ortak noktalarımız çok fazla. Ben bir kere daha kendisiyle birlikte yol yürümek istediğimizi hem kişisel olarak hem de arkadaşlarım olan İYİ Parti’nin yöneticileri ve teşkilatları olarak; hem arkadaşlarının yanında hem de yalnızken baş başa görüşmelerimizde de ifade ettim. İnşallah her şey umduğumuz gibi olacak. Sayın Genel Başkanın da söylediği gibi inşallah Türkiye’nin nefes almasına huzur bulmasına yol açacak bir bakış açısıyla umuyorum ki bir yol açılacak.”

HABER: FATİH KARAGÖZ

***

Tıklayınız:

Muhalefet ittifakta anlaştı

Okunma Sayısı: 5018
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı