"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meral Akşener Tekirdağ Çorlu'daki tren kazası hakkında konuştu

09 Temmuz 2018, Pazartesi 17:16
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen tren faciasıyla ilgili Türkiye'nin bir kez daha acıya boğulduğunu söyledi. Akşener, “Bir ülkede, dünyanın en güvenli ulaşım ağı olarak kabul edilen demiryollarının altındaki toprak çekilebiliyorsa, ortada ciddi sorumluluklar var demektir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, dün Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasında yolcu treninin 5 vagonunun raydan çıkması sonucu 24 kişinin öldüğü, 318 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türkiye'nin bir kez daha acıya boğulduğunu belirten Meral Akşener, şunları söyledi:

"Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, 24 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 312 vatandaşımızın da yaralandığı kaza ile ilgili olarak önceliğimiz elbette cenazelerimiz ve yaralılarımız. Hayatını kaybedenlere Allah’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.

Ancak bu önceliğimiz, yaşadığımız acının sorumlu ve sorumluluklarını konuşmamıza engel değil. Çünkü o raylar, halen binlerce vatandaşımızın can güvenliği ile doğrudan ilgili. Daha önce de elim kazalara sahne olan demiryollarımızla ilgili olarak sorumluluk üstlenmeyip, gerekli bedelleri ödetmeyen anlayışı, bu kez 24 canımız üzerinden konuşuyoruz. Bir ülkede, dünyanın en güvenli ulaşım ağı olarak kabul edilen demiryollarının altındaki toprak çekilebiliyorsa, ortada ciddi sorumluluklar var demektir. Her tür faaliyete rant penceresinden bakan bir anlayışın idaresinde, ülkenin altındaki toprağın çekilmediğine şükretmek lazım"

'SARAY'DAKİ TÖRENİN ERTELENMESİNİ TALEP EDİYORUM'

Olayın sorumlularının yakasına yapışacağını belirten Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Cenazelerimizi kaldıralım, yaralılarımızdan güzel haberler alalım, ilk iş, siyasi ve  bürokrat, bu olayın sorumlularının yakasına yapışacağım. Demiryollarındaki kontrollerin kim tarafından ve nasıl yapıldığı, bakım ve onarım ihalesinin neden iptal edildiği, henüz 2 aylık bir hattın nasıl böylesine basit bir sorunla 24 cana mal olduğu sorularının peşinde olacağım. İlkyardım hizmetlerinden daha hızlı ilan edilen ‘Yayın Yasağı’, bu sorumluluğu yerine getirmemize engel değildir. Ayrıca, Suud Kralı’ının vefatıyla ‘Milli yas’ ilan eden iktidarın, bunca kaybımızın ardından, neden yas ilan etmediğini merak ediyorum. Beraberinde, sayın Cumhurbaşkanından, bugün Saray’da yapılacak olan törenin, milletimizin yaşadığı acıya saygı gösterilerek ertelenmesini talep ediyorum. Sorumluları, vakit kaybetmeden, ülkemizdeki tüm “demir ağları” kontrol etmeye, gerekli bakım ve onarım işlemlerini hızla yapmaya çağırıyorum.”

 

DHA

Okunma Sayısı: 2586
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı