"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Merhum Demirel ile ilgili bir hatıra

05 Temmuz 2015, Pazar
Gümüşhane’de çalıştığım günlerde bir bayram münasebetiyle memleketim olan Elazığ’a gitmiştim.

Bayram namazlarında Allah kabul etsin Harput Kurşunlu Camii’nde namazımızı kılardık. O yıl Artuklular’dan kalma Ulu Cami restore edildikten sonra hizmete açıldığı için bayram namazını Ulu Cami’de kıldık, halılar toplama olduğu için üzülmüştüm. 

Gümüşhane’ye döndüğümüzde 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’e bir mektup yazdım. Başbakanlığı döneminde Elazığ merkez İzzetpaşa Camii’nin halılarını döşettiği için Elazığlı olarak kendisine minnettar olduğumu, Cumhurbaşkanlığı döneminde de tarihî Elazığ olan ve yeni açılan Harput Ulu Camii’nin halılarının döşetmesinin bizleri sevindirip “Essebebi kel fail” sırrınca hayırlara vesile olmasını istemiştim. 

Uzun zaman geçmişti, tatil münasebetiyle Elazığ’da bulunduğum sırada annemlerde otururken evin telefonu çaldı. Telefonu ben açtım. Telefonun ucundaki kişi benim ismimi söyleyerek görüşmek istediğini, kendisinin de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Basın Müdürü olduğunu söyleyip benim Sayın Cumhurbaşkanına bir mektup yazıp yazmadığımı, daha sonra Ulu Cami için halı isteyip istemediğimi sordu. Ben ise yanlış bir şey mi yaptığımın şaşkınlığı ile bütün sorulara evet dedikten sonra, Demirel’in bu konu ile ilgili Elazığ Valiliğine ödenek gönderdiğini, müftülükten takip etmemi, bunun için ilgili kişi olarak bana bilgi verilmesi notu yazıldığı için arandığım söylendi. O zamanlarda cep telefonu olmadığı için önce Gümüşhane’de çalıştığım kurum aranılmış, izinde bulunduğum baba evinin telefon numarası alınıp bana ulaşılmış. 

Bu bilgi üzerine hemen müftü beyin yanına gittim. Olayın başlangıcından itibaren serencamını anlattığım. Müftü bey de, lâtife kabilinden başka ihtiyaçlarından dolayı birkaç mektup daha yazmamı söylemişti. Emri hak vaki oldu, Süleyman Demirel Hakk’ın rahmetine kavuştu. Allah rahmet etsin, ruhuna el Fatiha.

Tarık Demiroğlu

Okunma Sayısı: 2606
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ümran Tan

    5.7.2015 10:36:27

    Bazıları sırf şahsi menfaatleri gereği Rahmetli Süleyman Demirel'i (bilakis siyaset üstü konumundayken) çok zalimce eleştirerek,bilmeden günaha girdiler,belkide bu Ahiret hayatında Rahmetli Demirel'in varsa günahlarının azalmasına vesile olacaktır inancındayım.Gerçektende Rahmetli şimdikiler gibi yaptıkları güzel işleri cazgırca,allame cihana reklam için fazlaca çırpınmazdı.Nûr içinde yat,mekanın Cennet olsun,Muhteşem Süleyman BABA...Not:Yeni Asya Gazetemiz Cihan dağıtımda olaldır,GAMEDA bayilerinde bulamıyoruz,oysaki seyahat halindeyken farklı illerden, ilçelerden de alıp okuyor,okutuyorduk.Şimdi ancak abone olursanız Yeni Asya getirtiriz,cihan dağıtımca diyorlar.Yani 19-Haziran'dan beri ancak internetten okuyabiliyoruz Gazetemizi.Hayırlı yayınlar.(S.A.)

  • HÜSEYİN İLHAN

    5.7.2015 09:01:45

    Merhum DEMİREL BURSA ULUCAMİ ninde eskiyen halılarını değiştirmiş ve bunu reklam konusu dahi yapmamış bir şahsiyettir.Birde yaptıkları hayırları reklamlara konu edenler ve din adına siyaset yapıp nemalanan ahlak yoksunu,edep ve hayadan uzak ednalar yokmu MÜSLÜMAN hakkındaki yanlış kanate bunlar sebep olmaktadır.DÜŞMAN dan çok bunlar zarar vermektedir.

  • A.Basir

    5.7.2015 02:29:41

    Allah Rahmet eylesin Velhasılı kelam gösterişli alayışlı şeylerle işi yok Cenabı Hakkın Rızası için yapıyor demek ki, kaçımız biliyorduk bu meseleyi

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı