"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mersin’de 43 tutuklama

06 Mart 2018, Salı 18:19
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 aydır süren Gülen Hareketi’ne yönelik soruşturma tamamladı.

Soruşturma kapsamında, örgütün Mersin ve çevresinde gaybubet evleri oluşturduğu ve bu evlerde firarilerin saklandığı yönünde bilgilere ulaşan polis, şehir merkezi başta olmak üzere, Anamur, Bozyazı, Erdemli, Mut, Silifke ve Tarsus ilçelerinde eş zamanlı 111 ev ile 2 etüt merkezine operasyon yaptı. Yapılan baskınlarda, aralarında sözde ‘büyük bölge abileri, büyük bölge mesulları, Emniyet, Deniz Kuvvetleri mahrem abileri, il ablaları ve finans sorumluları’ ile örgütün gizli haberleşme programları ByLock ve Eagle kullanıcılarının da bulunduğu 97 kişi gözaltına alındı. Sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Mersin Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerden 52’si adlî kontrol şartı ile serbest kalırken, 43 kişi ise mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 1’i savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kalırken 1 kişi de başka bir kentte sürdürülen soruşturma kapsamında Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alındı.

 

DHA

Etiketler: mersin, gözaltı, tutuklama
Okunma Sayısı: 6021
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • murat demir

    7.3.2018 07:55:39

    Yardım toplayan insanlar bunlar üstelik çoğuda kadın ne mesulu ne sorumlusu

  • Emir

    6.3.2018 21:08:41

    Zorla başları açtırılıyormuş kadınların

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı