"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mersin'de Kutlu Doğum coşkusu

25 Nisan 2018, Çarşamba
Mersin’de Yeni Asya hanım okuyucularının düzenlediği Kutlu Doğum programında, Hz. Muhammed’in (asm) şahs-ı manevîsi, risaleti, ubudiyeti ve içtimaî hayatı konularında sunumlar yapıldı.

Mersin Yeni Asya Hanım okuyucuları Kutlu Doğum programı düzenledi. Programda Hz. Muhammed (asm) konulu masa çalışmaları sunumları ve sonuç bildirgesi okundu. Sunuculuğunu Meral Demirdöğmez’in yaptığı, Hz. Muhammed’in (asm) şahs-ı manevisi, risaleti, ubudiyeti ve içtimaî hayatı konularının ele alındığı program, Efendimizin (asm) hayatından kıssalar ve hadis çekilişiyle devam etti.

Bütün enbiyaya Reis

Sunumunu Ayşe Aktaş’ın yaptığı program Peygamberimizin (asm) şahs-ı manevisi konusuyla program başladı. Aktaş, “Hz. Muhammed (asm), Cenâb-ı Hakk’ı tarif eden, konuşan bir delil olarak bütün ehl-i imana imam, bütün insanlara hatip, bütün enbiyanin reisidir. O zatın (asm) hayatına sathî, surî bir nazarla bakan onun şahs-ı maneviyesini anlamaz. ‘Essebebu kel fail’ sırrınca ümmetinin bütün zamanlarda işledikleri hasenatlar ve salâvatların bir misli, Hz. Muhammed’in (asm) defter-i hasenatina geçmektedir” dedi.

Peygamberlerin en mükemmeli

Hz. Muhammed’in (asm) Risaleti konusunu Hümeyra Öndül sundu. Öndül de konuşmasında, “Kâinattaki uluhiyet hakikati,  risaleti, peygamber gönderilmesini gerektirir. Kâinattaki tekâmül sırrınca, sonra gelenin önce gelenden daha mükemmel olması gerekir. Bu sırra binaen Hz. Muhammed (asm) peygamberlerin en mükemmelidir. İnsanlar tek bir şeriat ile amel edebilecek seviyeye geldiğinden, başka peygambere ihtiyaç kalmamıştır. Onun (asm) dâvâsı ‘La ilahe illallah’tır, tevhittir.” ifadelerini kullandı.

Allah’tan korkmada benzeri yoktur

Sibel İnceman ise, Hz. Muhammed’in (asm) kulluğu cihetini ele aldı. Kulluğun özü olan aczi ve fakrı, en güzel şekilde izhar eden peygamberimizdir. Yaptığı ibadetlerde, takvada, Allah’tan korkmada O’nun (asm) benzeri yoktur. O zat (asm), öyle küllî bir duâ ediyor ki, bütün mevcudat duâsına amin diyor ve Cenâb-ı Hakk’ı tarif ve tavsif etmede en kapsamlı duâsı Cevşenül Kebir’dir.” dedi.

İstişare yaygınlaştı

Elif Başaral, Hz. Muhammed’in (asm) içtimaî, sosyal hayata getirdiği yenilikler ve değişimlerden bahsetti. Başaral, “Hz. Muhammed (asm) insanlar arasına adaleti getirdi. Kabilecilik, ırkçılık yerini din kardeşliğine bıraktı, ilişkilerde belirleyici faktör kuvvet yerine hak oldu. Yalan tamamen terk edildi, sıdk esas alındı. Kötü hasletler yerini Allah’ın rızasını kazanmaya yönelik güzel ahlâka bıraktı. İstişare, meşveret yaygınlaştı.” dedi. Masa çalışmaları sonuç bildirgesi ve Ayşe Betül Çetiner’in sunduğu Peygamber Efendimizin (asm) hayatından kıssalardan sonra hadis çekilişi ve kapanış duâsı ile Kutlu Doğum programı sona erdi.

Mersin - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 9486
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı