"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mescid-i Aksa'da olmak büyük bahtiyarlık

14 Mayıs 2015, Perşembe 21:59
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, "Miraç kandili arifesinde Mescid-i Aksa'da olmak, onlarla namaz kılmak, onlarla İsra ve Miracı idrak etmek bizim için büyük bir bahtiyarlık" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yarın idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla Kudüs'e geldi.

Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı Şeyh Yusuf Edais’in resmi daveti üzerine Kudüs'e gelen Görmez, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kudüs'ü ziyaret eden ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Prof. Dr. Görmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bunu "gecikmiş bir ziyaret" saydığını ifade ederek, "Filistinli kardeşlerimizin davetiyle Miraç Kandili arifesinde Mescid-i Aksa'da olmak, onlarla namaz kılmak, onlarla İsra ve Miracı idrak etmek bizim için çok büyük bir bahtiyarlık" dedi.

Bütün İslam aleminin Miraç Kandilini şimdiden kutladığını belirten Görmez, "(Miraç'ın) Duygularımızla, düşüncelerimizle, davranışlarımızla daha yücelere yükselmemize vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Kalbimizin semasına Miraç etmeyi Rabbim nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) bugün Kudüs’te düzenleyeceği iftar programına da katılacak olan Görmez, ziyaretinin ikinci gününde Kudüs'te din adamlarıyla buluşmasının ardından cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılacak.

Abbas ile görüşecek

Görmez, Miraç Kandili'ni Kudüs’te idrak ettikten sonra, El-Halil kentine geçerek çeşitli programlara katılacak. Burada Müslümanlarla bir araya gelecek Görmez, Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı ile gerçekleştireceği ikili görüşmenin ardından Beytullahim’e hareket edecek.

Ramallah'a geçecek olan Görmez'in Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile de görüşmesi bekleniyor.

Görmez, Kudüs Başkonsolosluğunu ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğunu ziyaret etti.

Görmez, yarın idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla gerçekleştirdiği Kudüs ziyareti kapsamında, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ile bir araya geldi. 

Büyükelçi Sarnıç, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez'e Kudüs'teki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AA

Okunma Sayısı: 1788
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı