"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mescid-i Aksa hep gündemde olmalı

11 Mayıs 2017, Perşembe
Ashab-ı Aksa Derneği tarafından, Özgür Kudüs Gecesi düzenlendi. Programda konuşan Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, ‘’Her zaman Kudüs için Mescid-i Aksa için dua edelim. Mescid-i Aksa her zaman gündemimizde olsun” dedi.

Ashab-ı Aksa Derneği tarafından Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde, Özgür Kudüs Gecesi düzenlendi. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, sinevizyon gösterisi, konuşmalar ve ezgi dinletisi yapıldı. Daha sonra programda konuşma yapan Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, bu dünyada güçlü ve huzurlu olmanın yolunun Mescid-i Aksa’dan geçtiğini belirterek insanları Mescid-i Aksa ile ilgilenmeye davet etti.

Demirci, İsra hadisesinden sonra İslam Devletinin kurulduğunu hatırlatarak, “Müslümanların birleşmesini istiyorsak Mescid-i Aksa bizim için büyük bir örnek ve ferahlıktır. Mescid-i Aksa’yı bu gece dışında da unutmamalıyız. Sürekli zihinlerimizde olmalı. Her zaman Kudüs için Mescid-i Aksa için duâ edelim. Mescid-i Aksa her zaman gündemimizde olsun. Mescid-i Aksa’da ebabil olmak için çalışalım.” ifadelerini kullandı. Ashab-ı Aksa Derneği Başkanı İbrahim Kılıç ise amaçlarının Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkında insanları bilgilendirmek olduğunu belirtti. Gecede yapılan kura çekimi ile 5 kişi Kudüs gezisine gitmeye hak kazandı.

‘’Mescid-i Aksa bir bereket merkezidir’’

Programda konuşan Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Başkanı El-Awaisi ise, Mescid-i Aksa’yı gerçek anlamda özgürlüğüne kavuşturmadan önce zihinlerde ve kalplerde özgürlüğüne kavuşturmak gerektiğini söyledi. Müslümanları Kudüs’ün özgürlüğüne katkı vermeye davet eden El Awaisi, “Kudüs ve Mescid-i Aksa Allah’ın yarattığı herhangi bir yer gibi değildir. Bu yeri Allah, Kur’an’da belirtmiş, Hz. Peygamber hadislerinde zikretmiştir. Mekke, Kâbe eğer bir hidayet merkezi ise, Medine, Mescid-i Nebevi eğer bir rahmet merkezi ise Mescid-i Aksa da bir bereket merkezidir.” diye konuştu.

İsrail, Filistinlileri sudan da mahrum bıraktı

İsrail’in Batı Şeria’da yer alan Ürdün Vadisi’ndeki suları kesmesi dolayısıyla yaklaşık 3 bin 500 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor.  İsrail’in, 30 nisanda Ürdün sınırında bulunan, etrafı Yahudi yerleşim birimleriyle sarılmış Berdele Belediyesinin su şebekesini “ruhsatsız olduğu” iddiasıyla buldozerlerle yıkması sonucu tüm belde susuz kaldı. Berdele Belediye Başkanı Ali Şadi, bölge halkının tarım ve hayvancılıkla geçindiğini belirterek, “Belde sakinleri günlerdir susuz yaşıyor. Yaz Ürdün Vadisi’ne erken geldi. Ekili alanlar yok olmak üzere insanlar suyu uzak noktalardan taşımak zorunda kalıyor.” dedi. “Yahudi yerleşim yerlerine giden su boruları bizim tarlalarımızdan geçiyor ama bizim kullanmamıza izin vermiyorlar.” diyen Şadi hemen yakında yer alan Mikula yerleşim birimini işaret ederek, “Orada yaklaşık 600 yerleşimci yaşıyor. Çok miktarda suları var. Yeşillenmeye başlayan arazilere de el koydular. Biz ise su kullanamıyoruz.” diye konuştu.

Hayvancılık yapan Dirar Savafta ise İsrail’in Ürdün Vadisi’nde Filistinlilere yönelik ırkçı bir politika uyguladığını belirterek, buradaki asıl amacın susuz bırakmak suretiyle “Filistinlileri bölgeden tehcir etmek” olduğunu dile getirdi. “Su olmadan burada yaşamamız mümkün değil” diyen Savafta, “Tarlaların ve hayvanların suya ihtiyacı var. Kümes hayvanları besiciliği yapıyorum ancak yeterli su olmadığı için hayvanlarım telef olmak üzere.” ifadelerini kullandı. 

***

Okumak için tıklayınız:

Müslümanlar sessiz kalmaz

Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Sabri'den önemli uyarı: Savaş ilanı demektir

***

Okumak için tıklayınız:

Netanyahu'dan tepki çeken bir çirkin hareket daha!

Avrupa Parlementosu: Filistin devletinin artık tanınması gerekiyor

Trump'tan Filistin-İsrail açıklaması!

UNESCO'dan flaş 'İsrail' kararı

İsrail zulmüne karşı dünyaya çağrı: 7 bin Filistinli esirin hayatı tehlikede

Uluslararası hukuka aykırı: İsrail'den Kudüs'te 10 bin yeni konuta onay!

"Kudüslü esirlerin lideri" İsrail zulmünü anlattı: ''Deney fareleri gibi kullanılıyor"

AA

Okunma Sayısı: 2254
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı