"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meslekten ihraç edilen hakimlerin talepleri reddedildi

31 Mayıs 2016, Salı 10:00
"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay konferans salonundaki duruşmada heyete, Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Muhsin Şentürk başkanlık etti.

Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Özçelik ve Başer, salona jandarma eşliğinde getirildi.

Sanık yakınlarıyla avukatların katıldığı duruşmada, sanıkların usule ilişkin itirazları, talepleri alındı, savunmaları dinlendi.

Talepler reddedildi

Şentürk, Yargıtay 16. Ceza Dairesi hakkındaki görevsizlik kararı verilmesi, bazı üyelerin reddi ve Yargıtay Kanunu'nun 24. maddesinin Anayasaya Mahkemesine taşınması taleplerinin reddine karar verdiklerini açıkladı. 

Duruşmada daha sonra sanıkların, tutukluluk hallerinin devamına yaptıkları itirazlarla ilgili görüşleri alındı.

Sanıkların tahliye taleplerini reddeden heyet, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamının 24 Haziran'da dosya üzerinden incelenmesi kararlaştırılırken, duruşma 13 Temmuz'a bırakıldı.

AA

Okunma Sayısı: 1665
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı