"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Metrobüs, Öfkebüs oldu

24 Eylül 2016, Cumartesi
İstanbul trafiğine çözüm olarak sunulan metrobüsler, aşırı yoğunluk sebebiyle vatandaşlarda öfke patlamasına sebep oluyor. Dünkü metrobüs kazası bunun en çarpıcı örneği.

Acıbadem’de Kadıköy yönüne ilerleyen Recai Türkoğlu yönetimindeki metrobüs, yoldan çıkıp araçlara çarptı. Metrobüs önce iki araca çarptı, ardından 3 aracı altına alarak, iki katlı bir otobüse çarparak durabildi.

Dün saat 08.30 sıralarında meydana gelen kaza sonrası, olay yerine sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, yaralananları kurtarmak için seferler oldu. Kazada metrobüs şoförüyle birlikte 11 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yaralılardan birinin doktor olduğu ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Olaya şahit olan bir ‘Ekşi Sözlük’ yazarı kaza anını şöyle anlattı:

“Kazayı yapan metrobüsteydim. Elim ayağım titrediği icin ancak yazacak kadar kendime geldim. Körüğün hemen önünde yola ters oturuyordum. Acıbadem durağına geldigimizde bizim metrobüs durduğunda ön yarısı durakta iken arkası ise durağa girememişti. Ön kapıda duran bir yolcu  şoföre “Neden kapıyı açmıyorsun” dedi. Şoför önce cevap bile vermedi ama yolcu “acsana kapıyı” diye yüksek sesle söyleyince şoför “açmıyorum” dedi. “Nasil açmazsın” deyince şoför “istediğim yerde açarım sana ne” dedi ve bunun üzerine yolcu şoförün ustune yürüdü şoför ayağa kalktı tam kavga çıkacakken yolcular araya girip ikisini de sakinleştirdi. Bu arada öndeki metrobüsler durağı boşalınca bizim metrobüs ilerleyerek durağa girdi ve bütün kapıları açtı. Şoförle tartışan yolcu gerilimden dolayı inmeyi unuttu veya vazgecti. Tam kapılar kapanıp hareket edince 3-5 saniye sonra yolcu bağırarak şoföre saldırdı ve büyük bir gürültü ve sarsıntıyla metrobüs yan yola geçti. O an cok uzun gelen bir süre sonunda bir yere çarpıp durdu. Herkes savrulmuş, yerlere düşmü ve çığlık çığlığa bağırıyorlardı. Kapılar güçlükle açıldı metrobüsün altına aldığı bir arabanın bagajı üzerinden atlayarak indik.”

Vatandaş bu duruma isyan etti

Büyük bir felâketin önünden kıl payı dönen metrobüs kazasına vatandaşta tepki gösterdi. Her gün düzenli olarak metrobüs ve halk otobüslerini kullandığını söyleyen vatandaşlar, insanların metrobüste tıklım tıklım gitmesinin gerginliğe yol açtığını söylediler. Özellikle kadınların mağduriyet yaşadığını söyleyen vatandaşlar, metrobüs veya otobüslerde yolculuk yaparken her gün geriliyoruz. Yetkililer buna bir an önce çare bulsun” diyor. 

İki cani onlarca insanın canını yaktı 

Kazanın oluş sebebi şöyle özetlendi:

- Metrobüs tam durağa girmeden kapıların açılmadığını bilmeyen bir yolcu.

- Sabah sabah yolcuya durumu izah etmeye üşenen ve üstelik ukalaca “istediğim yerde açarım” diyebilen bir şoför. Bu kadar mı her an çıldırmaya hazır bir milletiz? Bundan daha özeti olamaz. İki delinin canını yaktığı onlarca kişi. Şu ana kadar ölüm haberi almadığıma seviniyorum. Dilerim ölen olmaz.

Öfke kontrolü şart

Dün metrobüste çıkan yolcu ve şoför kavgasından sonra onlarca kişinin yaralandığı elim kazayı değerlendiren, İleri Sürüş Teknileri Uzmanı Ahmet Özgün, şoförlere öfke kontrolu eğitimi verilmesinin şart olduğunu ve toplu taşıma araçlarında şoför kabini yapılması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1692
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı