"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mevlana Celaleddin-i Rumi 743. vefat yıldönümünde rahmetle anılcak...

06 Aralık 2016, Salı 14:30
Büyük İslam Alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi, 743'üncü vuslat yıl dönümünde yurt içi ve yurt dışından farklı din ve kültürden insanları 7-17 Aralık'ta Konya'da buluşturacak.

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran Büyük İslam Alimi, mütefekkir, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 743'üncü yılında anılacak.

Her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen "Mevlana'nın Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri"ne yurt içi ve yurt dışından binlerce ziyaretçi katılıyor.

Bu yıl "Birlik Vakti" temasıyla gerçekleştirilecek anma etkinlikleri, yarın çok sayıda davetlinin katılımıyla "Kandil Uyandırma Merasimi, Sevgi ve Birlik Yürüyüşü" ile başlayacak.

Alaaddin Tepesi yakınlarındaki Mevlana ile Şems-i Tebrizi'nin buluştuğu noktaya yerleştirilen Meracel Bahreyn (İki denizin buluşması) Kandili'nin protokol üyelerince yakılmasının ardından, Mevlana Dergahı Semahanesi'nde icra edilecek sema ve Gülbang duası ile devam edecek.

Aynı gün "Üç Dilde Mesnevi'den Damlalar" sergisinin açılışının ardından "5. Uluslararası Konya Dünya İnançları/Sokaklar" fotoğraf yarışmasının ödül töreni yapılacak.

Türkçe ve İngilizce Mesnevi dersleri verilecek

Etkinlikler kapsamında şehir merkezi ve ilçelerde birçok faaliyet düzenlenecek.

Mevlana Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda çeşitli kişi, kurum ve kuruluşların 25 sergisi ile tanıtım stantlarının açılışı yapılacak.

Sergiler, 17 Aralık Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Öte yandan, Türkçe ve İngilizce Mesnevi dersleri ile konferans, uluslararası sempozyum, söyleşi, panel, çalıştay, tiyatro ve şiir dinletileri düzenlenecek.

Etkimlikler kapsamında bir ilk olarak zihinsel engellilerden oluşan Melekler Sema Grubu, 8 Aralık'ta Mevlana Kültür Merkezi'nde sema yapacak.

Yine bu yıl bir ilk olarak 14 Aralık'ta "Suriyelilerin Gözünden Hz. Mevlana ve Konya" adlı panel gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili makaleler:

Üstad, Hazreti Mevlana hakkında ne demişti?

Önemli bir hakikati ihtiva eden “Hazret-i Mevlânâ benim zamanımda gelseydi, Risâle-i Nûr’u yazardı. Ben de Hazret-i Mevlânâ zamanında gelseydim, Mesnevî’yi yazardım. O zaman hizmet Mesnevî tarzındaydı. Şimdi Risâle-i Nûr tarzındadır.” veciz ifadeleri nasıl anlaşılmalıdır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/ustad-hazreti-mevlana-hakkinda-ne-demisti_372339

AA

Okunma Sayısı: 2180
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı