"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mevlana Üniversitesi'nin Twitter hesabından '14 Ağustos' mesajı atan 6 kişi tutuklandı

10 Ağustos 2016, Çarşamba 13:03
Konya'da darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin resmi twitter hesabından ‘14 Ağustos’ mesajı attıkları ileri sürülen üniversite personeli 6 kişi tutuklandı.

Gevher Sultan Eğitim Araştırma Sağlık ve Kültür Vakfı'na ait Mevlana Üniversitesi, darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal Kapsamı'nda alınan önlemlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 15 vakıf üniversitesiyle birlikte kapatıldı. Ancak geçen 3 Ağustos günü kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin resmi twitter hesabından, 

'14 Ağustos mesajı' yayınlandı

Mesajın yayınlanmasının ardından çalışma başlatan polis, mesajları yayınladığı ileri sürülen kapatılan üniversitenin Basın Yayın ile Bilgi İşlem Merkezi'nde görevli 8 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 1'i polisteki ifadesinin ardından, 1'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 6 kişi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturma kapsamında 1 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

DHA

Okunma Sayısı: 2322
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı