"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meydanda başka Mecliste başka

17 Mayıs 2018, Perşembe 02:29
İKTİDAR YENİKAPI’DA FİLİSTİN İÇİN MİTİNG YAPMAYA HAZIRLANIRKEN, İSRAİL’LE ANLAŞMALARIN İPTALİ VE YAPTIRIM UYGULANMASI TEKLİFİNİ MECLİSTE REDDETTİ.

LAFLAR “SERT” AMA...

Meydan ve ekranlarda İsrail’e “sert” mesajlar vermeyi sürdüren iktidar bloku, bu ülkeye karşı caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve var olan çok sayıda anlaşmanın iptali tekliflerine hiç yanaşmıyor.

AKP VE MHP REDDETTİ

İsrail’le ekonomik, askerî, siyasî tüm anlaşmaların sonlanması ve bu ülkeye ekonomik yaptırım uygulanmasının Meclis Genel Kurulunda görüşülmesi önerisi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü herkesi Yenikapı Meydanı’na Filistinliler için tepki göstermeye çağırırken, Meclis’te Türkiye’nin İsrail’le yaptığı anlaşmaların iptalini isteyen önerge AKP oylarıyla reddedildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü herkesi Yenikapı Meydanı’na Filistinliler için tepki göstermeye çağırırken, Meclis’te Türkiye’nin İsrail’le yaptığı anlaşmaların iptalini isteyen önerge AKP oylarıyla reddedildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ‘Mavi Marmara Anlaşması iptal edilsin’ önerisi hakkında, “Bunu çok gerçekçi bulmuyorum. Onun iptalinin buna bir faydası olmaz” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin İsrail’le yaptığı anlaşmaların iptalini isteyen önergenin reddedildiği bildirildi. Önergenin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmediğini CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker Twitter hesabından duyurdu. Şeker, Filistinlilerin katledilmesi sonrası önergenin Meclis’e sunulduğunu belirterek iptali istenen anlaşmalar arasında Mavi Marmara anlaşması olduğunu söyledi. CHP’li vekil, önergenin AKP oylarıyla kabul edilmediğini belirterek “AKP ‘İsrail’le anlaşmaya devam’ dedi” ifadelerini kullandı. ABD, Tel Aviv’den Kudüs’e taşıdığı elçiliğini 15 Mayıs’ta törenle açmıştı. Açılışla eş zamanlı olarak Gazze Şeridi ve Ramallah’ta Filistinliler sokaklara çıkıp kararı protesto etmişti. Şimdiye dek 60’ın üzerinde Filistinli İsrail’in saldırısı sonrası hayatını kaybetmiş, 3 bine yakını da yaralanmıştı.

***

Türkiye, Doğu Kudüs’te büyükelçilik açacak mı?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Mavi Marmara Anlaşması iptal edilsin’ önerisi hakkında şu değerlendirmeyi yaptı; “Bunu çok gerçekçi bulmuyorum. Onun iptalinin buna bir faydası olmaz. Bu doğru bir yaklaşım olmaz, burada biraz bizi köşeye sıkıştırmak için bunu söylediğini düşünüyorum. Böyle bir durumda fırsatçılık yapılması doğru bir yaklaşım değil.” Çavuşoğlu, “Türkiye Doğu Kudüs’te büyükelçilik açacak mı?” sorusuna da şu cevabı verdi; “Şu anda Doğu Kudüs işgal altında. Bizim oradaki başkonsolosumuz büyükelçilik nezdinde. Biz başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin tanınması için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bunun için tüm dünyada bir seferberlik ilan ettik, bunu da sürdüreceğiz.”

Erdoğan: Zulme karşı dev buluşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistinlileri şehit etmesine tepki göstererek ‘katil devlet’ demişti. Erdoğan, Londra’da yaptığı konuşmada, “Filistinli kardeşlerimizle dayanışma için ülkemizde yarından başlamak üzere 3 gün millî yas ilân ettik. İslâm İşbirliği Teşkilâtı’nı da olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Cuma günü öğleden sonra, Yenikapı meydanında zulme karşı dev buluşmamızı gerçekleştireceğiz. İslâm İşbirliği Teşkilâtı olarak Ramazan ayı boyunca üye ülkelerde Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenleyeceğiz. Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek için Pazar günü Diyarbakır’da mitingler düzenleyeceğiz” demişti. 

Washington ve Tel Aviv Büyükelçileri çağrıldı 

Gazze’deki  katliam nedeniyle Dışişleri Bakanlığı tarafından istişareler için Türkiye’ye çağrılan Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, İstanbul’a geldi. Yeşilköy Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, şunları söyledi; “Gazze’de yeni bir dram yaşanıyor alınan bu karar bağlamında. Çoluk, çocuk, yaşlı, genç demeden insanların üzerine ateş ediliyor. İnsanlar katlediliyor. Bu olayların bu noktaya geleceğini Amerikan yönetimi tarafından Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasından çok önce başlamak üzere sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız, sayın dışişleri bakanımız elimizden geldiğince bizler her düzeyde Amerikan makamlarına iletmeye başladık.  Aklı selim düzeydeki bu mesajlar maalesef çok fazla dikkate alınmadı. Tarihi gerçeklere uymayan 3 din açısından Kudüs’ün taşıdığı önemi hiç dikkate almayan, bölgesel hassasiyetleri bütünüyle göz ardı eden bu karar alındı. Sonuçta görüyorsunuz maalesef bugün yaşanan dramla karşı karşıyayız. Biz ABD yönetimine İsrail’in çıkarlarına hizmet etmeyeceğini, yeni ihtilaflara yol açacağını anlatmaya çalıştık.” Bu çerçevede hükümetimiz tarafından danışmalarda bulunmak üzere Ankara’ya çağrıldım. Tel Aviv büyük elçimiz de burada anladığım kararıyla” şeklinde konuştu. (DHA)

Okunma Sayısı: 4447
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı