"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mezuniyet kutlamaları Batı taklitçiliğidir

15 Haziran 2016, Çarşamba
Okullarda gerçekleştirilen mezuniyet kutlamaları için yapılan gösterişli organizasyonları eleştiren uzmanlar, “Mezuniyet kutlamaları Batı taklitçiliğidir” dedi.

Okullarda gerçekleştirilen mezuniyet kutlamaları için yapılan gösterişli organizasyonların, çocuklarda maddî doyumsuzluğu arttırabileceği, çocukların ruhsal ve sosyal gelişiminin bu durumdan olumsuz etkilenebileceği bildirildi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pedagoji Derneği Başkanı Uzman Pedagog Mehmet Teber, “Şimdi kutlamalar için özel salonlar tutuluyor, hatta organizasyon şirketleri ile bile çalışan veliler oluyor” dedi. Velilerin kutlamalar konusunda anlamsız yarışlara girdiğini belirten Teber, çocuk için sadelik ve basitliğin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Aileler yeni bir kültür inşa ediyor

Çocukların samimî duygulara ihtiyaçlarını olduğunu belirten Teber, “Aileler bu davranışları ile çocukları için yeni bir kültür inşa ediyorlar. Ancak bu kültür genelde kopyalanmış bir kültür. Batı’nın acemice taklidinden başka bir şey değil. Çocukların içten ve derin ilgiye ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.

AA

Etiketler: mezuniyet
Okunma Sayısı: 1524
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    15.6.2016 08:43:14

    Taraflı bir bakış açısı olmuş. Katılamayacağım. Böylesi organizasyonlar, mezuniyet toplantıları, içeriğinde haram-helal kısmına özen gösterildiği müddetçe, yapılmalıdır. Mezuniyet törenleri, mezun gençlerin elde ettiklerini kavramalarına ve biraz daha büyümelerine sebep olduğu gibi, alt yaş gruplarına da emsal teşkil edip, çalışma şevkine medar olur düşüncesindeyim. "Batı taklitçiliği" etiketi artık tutmaz, tutmamalı. Taklit etmediğimiz bir şey kalmadı zaten. Aslolan taklit ederek yaptıklarımızı hayra tebdil etme gayreti olmalı. Öteleye öteleye... Kendimizi bir şey zannediyoruz. Kendimizde bir şey olmadığını görünce de "n'olacak bu gençlik" demekten geri kalmıyoruz. Kendimize paye çıkarmasını bilmeli. Kaldı ki Medreselerde bile bu mezuniyet törenleri icra edilmiyor mu idi? Sorarım!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı